Wat zal de Ethereum koers doen ná de langverwachte upgrade?

De anonieme host van het veel gevolgde YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recentelijke video onthuld wat volgens hem de volgende stap zal zijn voor de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), ná de langverwachte fusie.

In een nieuwe video-update vertelde de pseudonieme gastheer, bekend als Guy, zijn 2,08 miljoen abonnees dat de upgrade van Ethereum tegen het einde van het jaar zou moeten komen en een nieuwe rally zal veroorzaken. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat we dit jaar vrij waarschijnlijk een ETH-fusie zullen zien, dat is gebaseerd op het feit dat de ontwikkelaars zich comfortabel genoeg voelen om het in de agenda voor september te zetten, zelfs in de veronderstelling dat er een of twee bugs waren en het weer werd teruggeduwd, er zijn nog drie maanden als buffer voor de rest van het jaar. Wanneer de fusie eindelijk plaatsvindt, zullen we waarschijnlijk een rally zien in de prijs van ETH.”

Guy vervolgde zijn video door te zeggen dat de Ethereum koers op korte termijn na zijn rally kan terugdeinzen, aangezien beleggers besluiten het nieuws te verkopen om zich te concentreren op de volgende twee upgrades. Hij zei het onderstaande:

“Er kan echter op korte termijn een retracement plaatsvinden, omdat mensen het nieuws verkopen over het evenement waar ze hun aandacht op richten. De volgende upgrade, waardoor de ingezette ETH kan worden ingetrokken en de upgrade daarna, die sharding naar het netwerk zal brengen.”

Guy besloot zijn betoog met aan te geven dat hij op de lange termijn optimistisch blijft over ETH, omdat hij gelooft dat de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector, die Ethereum domineert, “transformerende” kracht heeft. Hij sloot af met:

“Ik houd ETH voor de lange termijn vast, ik ben optimistisch over de technologie en de transformerende kracht van DeFi. De recente ineenstorting van al die CeFi-cryptobedrijven (centralized finance) versterkt dat geloof nog meer. Het is dat perspectief dat me in staat stelt om voor de lange termijn te kruipen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!