Er zal eerst “totale paniek” en “enorme volatiliteit” komen, voordat we gaan stijgen, aldus Kevin O’Leary

Miljonair-investeerder van de TV-show Shark Tank, Kevin O’Leary, heeft eerder deze week tegen Cointelegraph gezegd dat er “totale paniek” en “enorme volatiliteit” zal zijn in de cryptomarkt voordat de industrie terugkeert naar sterkere bedrijven en duidelijkere regelgeving. Hij ging verder met stellen dat we nog steeds een “echt groot evenement” missen dat we in eerdere marktcycli hebben gezien.

Sommige beleggers hebben gewezen op de huidige marktomstandigheden als gevolg van gecentraliseerde financieringsbedrijven met een te hoge hefboomwerking, zoals Voyager en Celsius. O’Leary zei dat de problemen met dit soort bedrijven komen van “idiote managers” die moesten worden uitgeroeid om de sector levensvatbaarder te maken.

Het kaft van het koren scheiden

Ben Samaroo, CEO van crypto-investeringsondersteuningsbedrijf WonderFi Technologies, die ook aanwezig was tijdens het interview met Cointelegraph, zei dat de recente faillissementen deel uitmaken van de “tweede golf van cryptocrises” in de geschiedenis van Canada.

Samaroo legde uit dat de eerste “cryptocrisis” in Canada werd gekenmerkt door de val van de inmiddels ter ziele gegane cryptocurrency-beurs QuadrigaCX in 2019, waarbij $190 miljoen aan gebruikersfondsen verloren ging na de plotselinge dood van de oprichter Gerry Cotten.

De CEO van WonderFi is van mening dat deze tweede golf van cryptocrises ervoor zal zorgen dat regelgevers zich richten op crypto-verdienproducten zoals die van Voyager Digital. Hij gaf het volgende aan:

“Canadese toezichthouders kijken naar iedereen in Canada die verdienproducten aanbiedt om erachter te komen wat het betekent. Ze kijken door het puin van de ineenstorting om beperkingen op te leggen.”

Regulering van stablecoins is een hindernis

Het duo suggereerde dat regulering van stablecoins een andere grote hindernis voor de industrie zal zijn. O’Leary verklaarde ondubbelzinnig dat “we meer stablecoins nodig hebben, net zoveel als er grondstoffen zijn”, maar dat ze hun koppeling moeten behouden.

Hoewel hij zei dat wat er gebeurde met de vernietiging van het Terra-ecosysteem in mei met de depegging van Terra USD (UST) “goed” was, kunnen anderen niet dezelfde weg inslaan als ze willen bestaan. Hij voegde eraan toe dat Tether (USDT) meer problemen zou kunnen krijgen nadat zijn koppeling in gevaar kwam in mei en daalde tot $0,95.