QuadrigaCX heeft voor $190 miljoen aan crypto verloren

QuadrigaCX, de grootste Bitcoin exchange in Canada, heeft voor $190 miljoen aan cryptocurrency verloren, nadat het de toegang tot zijn cold-wallets heeft verloren.

Een overleden man heeft als enige toegang

Een verklaring die op 31 januari bij het Supreme Court van Nova Scotia werd ingediend, onthulde dat $ 190 miljoen in Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Cash SV, Bitcoin Gold, Litecoin en Ethereum verloren is gegaan. QuadrigaCX beweert dat het de crypto-wallets niet in kan. Jennifer Robertson, de weduwe van de oprichter en CEO van QuadrigaCX, Gerald Cotten, zei in de verklaring dat Cotten alleen de controle had over het opslaan van fondsen in cold-wallets. Normaliter hebben exchanges meerdere personen die toegang hebben tot de cold-wallets, echter in het geval van QuadrigaCX was alleen de oprichter en de CEO verantwoordelijk voor het toezicht op de fondsen en sinds zijn dood had niemand meer toegang tot de fondsen.
“De normale procedure was dat Gerald Cotten het merendeel van de munten naar de cold-wallets zou overzetten om de munten te beschermen tegen hacking of andere virtuele diefstal.”
Robertson heeft al een consultant ingehuurd om te proberen om de laptop te kraken die door Cotten werd gebruikt om mogelijk toegang te krijgen tot de privésleutels van de cold-wallets. De consultant heeft geen succes gehad bij het verkrijgen van toegang tot de laptop en tot op heden hebben zij niets van het verloren geld terug kunnen krijgen.

Wat als ze het geld niet kunnen ophoesten?

“De afgelopen weken hebben we uitgebreid gewerkt om onze liquiditeitsproblemen aan te pakken, waaronder het trachten onze zeer significante cryptocurrency reserves in cold-wallets te lokaliseren en te beveiligen, die nodig zijn om cryptocurrency saldo’s van klanten op deposito te voldoen, evenals een sourcing van een financiële instelling om de bankconcepten te accepteren die aan ons moeten worden overgedragen. Helaas zijn deze inspanningen niet succesvol geweest.”
Momenteel heeft de beurs verzocht om een ​​schorsing van procedures, die het bedrijf beschermt tegen mogelijke rechtszaken in verband met class actions, die mogelijk door klanten van het platform worden ingediend. Als het bedrijf nalaat gebruikersfondsen terug te vorderen, zei Robertson in de beëdigde verklaring, zal het bedrijf overwegen het bedrijf te verkopen om gebruikers hun kapitaal terug te betalen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!