Altcoin stijging

Celsius stijgt explosief na voorgesteld herstelplan

Een aandeelhouder van Celsius presenteerde vandaag een herstelplan, waardoor het CEL-token met bijna 60% is gestegen. In het herstelplan werd gesteld dat Celsius een betaling deed van $10 miljoen aan het gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform Compound (COMP).

Doordat de prijs van CEL in de afgelopen 24 uur hard gestegen is, heeft dat geleid tot een stijging van bijna 400% ten opzichte van vorige week. Het token, dat gebruikt wordt om beloningen op het platform te distribueren, wordt verhandeld voor een prijs van $1,30. Ondanks de flinke stijging, is de prijs van CEL nog steeds ruim 80% lager dan zijn all-time high van juni vorig jaar.

Simon Dixon, de oprichter van de crypto-gerichte investeringsmaatschappij Bnk to the Future, is van mening dat financiële innovatie de enige manier is om een tijdige oplossing te vinden voor de situatie waar Celsius zich nu in bevindt. Vorige week had Celsius namelijk de opnames voor alle klanten stopgezet. Dit hadden zij gedaan omdat er extreme marktopstandigheden waren. In het plan werd Dixon omschreven als een aandeelhouder van Celsius.

Een reden waarom financiële innovatie volgens Dixon beter is dan het gebruik van traditionele tools, is dat de situatie rond Mt. Gox, de beruchte bitcoin (BTC)-exchange die in 2014 instortte, nog steeds niet is opgelost. Dixon tweette:

Bron: Twitter

Dixon gaf daarnaast het volgende aan:

“Het is niet mijn plaats om informatie vrij te geven voordat Alex Mashinsky, CEO van Celsius en het Celsius-bestuur klaar zijn. Het is mijn positie om oplossingen aan te bieden aangezien we de ervaring, licenties en technologie hebben om dit te doen.”

“Onze industrie is sterker teruggekomen van elke ramp en nu is het tijd voor ons om bottom-up ondersteuning te bieden in overeenstemming met de regelgeving die we altijd hebben gevolgd.”

Eerder werd aangegeven dat Celsius een betaling van $10 miljoen heeft gedaan aan Compound. Dit is een teken dat het bedrijf nog aan het werk is aan zijn solvabiliteit. Dit is de laatste transactie dat Celsius heeft gedaan. De afgelopen week heeft heeft het bedrijf namelijk verschillende betalingen gedaan van in totaal 53,74 miljoen DAI naar de treasury op Oasis, wat een DeFi-protocol is. Celsius stond bekend om het gebruik van verschillende DeFi-protocollen om opbrengsten te genereren voor zijn klanten, die een vast rendement op hun deposito’s beloofden.

Vorige week werd ook bekend dat de Texas State Securities Board een onderzoek gaat starten naar het platform. Ook werd bekend dat YouTuber Ben Armstrong (Bitboy) een rechtszaak gaat aanspannen tegen het platform.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN