Texaanse toezichthouder start onderzoek naar Celsius Network

De Texaanse toezichthouder, ook wel bekend als de Texas State Securities Board, heeft donderdagmiddag aangekondigd dat het een onderzoek gestart is naar de in moeilijkheden verkerende cryptogeldschieter Celsius Network.

Reuters meldde gisteren dat de regelgever is begonnen met het onderzoeken van de beweging van Celsius om opnames en overdrachten op maandag te bevriezen. Tevens werd duidelijk dat er een hoorzitting over de kwestie gepland staat voor 21 juni, bevestigde de toezichthouder in een e-mail aan The Block.

Het rapport van Reuters geeft verder dat Texas zijn onderzoek als een “prioriteit” heeft bestempeld en dat de toezichthouder “zeer bezorgd” is dat de bevriezing kan leiden tot “aanzienlijke financiële gevolgen” voor klanten.

Het bedrijf, waarvan bronnen eerder deze week vertelden dat het nog maar een paar weken aan financiële middelen had om opnames van klanten te ondersteunen, had via Twitter de opschorting van opnames, overboekingen en swaps aangekondigd.

Volgens Reuters had de toezichthouder via de website van het bedrijf en de aankondiging op social media kennis genomen van de bevriezing. Hierdoor heeft het dan ook besloten om actie te ondernemen. We zijn echter benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor Celsius Network. We houden jullie uiteraard op de hoogte!