Mt. Gox is klaar om bijna $9 miljard aan BTC uit te betalen aan schuldeisers

In een stap die eindelijk de langstlopende saga in de digitale valuta-industrie zou kunnen sluiten, is Mt. Gox helemaal klaar om meer dan $9 miljard uit te betalen aan zijn schuldeisers. De curator van de inmiddels ter ziele gegane cryptocurrency-beurs onthulde dat de schuldeisers het plan hebben goedgekeurd om de BTC te distribueren die het jaren geleden van de hack hersteld had.

Gelanceerd in 2010 door blockchain-ontwikkelaar Jed McCaleb, en later overgenomen door Mark Karpeles, was Mt. Gox ooit de grootste BTC-beurs ter wereld. Begin 2014 werd het echter gehackt en werd ongeveer 850.000 BTC, op dat moment ter waarde van $500 miljoen, gestolen. Het blijft een van de grootste hacks in de hele geschiedenis van de crypto-markt. Sinds de hack in 2014 zijn beleggers die hun fortuin verloren hebben verwikkeld in eindeloze juridische strijd om hun geld terug te krijgen.

In een persbericht vorige week maakte de rehabilitatiebeheerder van de Japanse beurs bekend dat een grote meerderheid van de schuldeisers een plan goedgekeurd had dat ongeveer een jaar geleden voor het eerst werd voorgesteld. 99% van de schuldeisers stemde voor het plan, onthulde de curator, Nobuaki Kobayashi. Hij ging verder met:

“Afhankelijk van de situatie wordt verwacht dat de bevestiging over ongeveer een maand vanaf vandaag definitief en bindend wordt.”

In de jaren na de hack werd een deel van de BTC teruggevonden, en het is deze voorraad die de schuldeisers naar verwachting zullen delen. Volgens documenten op haar website is Mt. Gox momenteel in het bezit van 141.686 BTC, ter waarde van $8,9 miljard op het moment van schrijven.