Stablecoins USDT

Tether (USDT) staat open voor een volledige audit

De CTO van Tether (USDT), Paolo Ardoino, heeft vandaag aangegeven dat USDT short selling en aflossingen heeft overleefd te midden van de bredere crash in de cryptomarkt. Bovendien is Paolo Ardoino van mening dat Tether altijd transparant is geweest over zijn reserves, die tevens driemaandelijks worden gevalideerd door accountantskantoor MHA.

Tether is zelfs van plan om een ​​volledige audit van zijn reserves te ondergaan. De Big Four accountantskantoren blijven echter niet beschikbaar vanwege het gebrek aan wettelijke definities rond stablecoins.

Tether staat open voor een volledige audit

Tether heeft de afgelopen twee jaar informatie verstrekt over zijn reserves, en het zal meer informatie verstrekken als regelgevers daarom vragen, zei Paolo Ardoino in een interview met Euromoney. Hij gaf het volgende aan:

“We zouden willen dat regelgevers duidelijkheid zouden verschaffen over wat er openbaar moet worden gemaakt. Als we een [hypothetische] 10 onthullen, is het oneerlijk dat andere stablecoins een vijf onthullen.”

Tether’s CTO Paolo Ardoino stelt dat het openbaar maken van details over zijn reserves de relaties met partners en banken belemmert. Het vrijgeven van details over banken en tegenpartijen is geen eerlijke praktijk.

Momenteel verstrekt boekhoudbedrijf MHA driemaandelijkse attesten van reserves. Er is zelfs een top 12 accountantskantoor ingehuurd om een ​​volledige controle van de reserves uit te voeren. Sommige rapporten hebben echter aangetoond dat het bedrijf wordt onderzocht door de Britse Financial Reporting Council.

Paolo Ardoino beweert dat Tether (USDT) grotendeels wordt gedekt door in fiat uitgedrukte reserves, met slechts een klein deel in digitale activa. Bovendien heeft Tether haar bezit aan handelspapieren verminderd. In feite heeft het bedrijf zijn dividend nooit terugbetaald, dus de opgebouwde rente blijft zijn reserves aanvullen. Ardoino ging verder met:

“Tether heeft binnen 48 uur 10% van zijn activa afgelost en we hadden veel meer kunnen doen dan dat. In totaal was het in 10 dagen ongeveer $11 miljard of 13% van onze activa en nog steeds geen problemen.”

Marktkapitalisatie Tether (USDT) daalt onder $70 miljard

De stijgende aflossingen te midden van depeg zorgden ervoor dat de USDT-marktkapitalisatie daalde tot onder de $70 miljard. Volgens CoinMarketCap is de huidige marktwaarde van de USDT $67,84 miljard.

Ondertussen blijft de marktkapitalisatie van USDC stablecoin stijgen, omdat deze stabieler lijkt dan USDT, die tijdens de laatste twee onrustige periodes op de cryptomarkt is ontkoppeld van de dollar.

Na een hoogtepunt in de eerste week van maart, herstelde de marktkapitalisatie van USDC zich medio mei snel. Zoals eerder gemeld, werd het zelfs de favoriete stabiele munt op de Ethereum-blockchain.

In dezelfde tijd merkte Binance USD (BUSD) ook een kleine maar relevante opleving op. Nu TerraUSD is verdwenen, zijn de drie grootste stablecoins – Tether, USD Coin en Binance USD – erin geslaagd hun posities in de top tien van het leaderboard te behouden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN