Solana uitleg

Dubbele bodem kan SOL naar $150 brengen

De prijs van Solana (SOL) kan in de komende weken een stijging tegemoet zien van meer dan 45%. Dit komt omdat de grafiek van SOL een dubbele bodem maakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Kan SOL naar $150?

Dubbele bodems komen vaak voor aan het einde van een downtrend wanneer de prijs naar een dieptepunt daalt. Vervolgens veert de prijs op en keert daarna terug naar het niveau van het vorige dieptepunt. De bears zijn dan niet in staat om de koers naar een nieuwer dieptepunt te brengen. Hierdoor neemt het verkoopsentiment af, wat leidt tot een omhooggaande beweging en een uitbraak daarna.

Sinds 24 januari heeft SOL een vergelijkbaar patroon laten zien. Dit werd vooral duidelijk toen de rebound boven de $100 wist uit te komen. Ook is er sprake van een bullish divergence op de Relative Strength Index (RSI). Dit zorgt ervoor dat de kans op een uitbraak groter is.

Er zou een bullish bevestiging kunnen komen zodra de prijs van SOL boven de neklijn van de dubbele bodem breekt. Deze ligt in de buurt van $120 en kan alleen worden doorbroken met sterk bullish handelsvolume. Het doel van de uitbraak kan gelijk zijn aan de maximale afstand tussen de neklijn en de bodem. Als deze afstand wordt doorberekent, dan zal SOL op zijn minst de $150 moeten halen. Met sterk bullish volume is $170 zelfs niet uitgesloten.

Bron: TradingView

Risico op een bull trap?

De populaire marktanalist onder de naar “Capo” waarschuwde echter voor een potentiële bull trap in de Solana-markt. Hij merkte op dat altcoins over het algemeen hun downtrends zouden hervatten. Hij presenteerde de neklijn met dubbele bodem als een solide weerstandsniveau dat waarschijnlijk de opwaartse beweging zou beperken. Ook paste hij de populaire Elliot Wave Theory toe om een hint te geven naar het begin van Solana’s volgende bearishe cyclus. Capo zei op 1 maart:

“Het is onmogelijk voor mij om hier bullish te zijn, na de pauze van alle bullish MS + correctieve bewegingen naar boven. “Je kunt genieten van de LTF-pompen zolang ze meegaan, maar word niet te comfortabel.”

Vorige week werd een CoinShares-rapport gepresenteerd dat aantoonde dat de meeste altcoins getuige waren van een negatief beleggers-sentiment. Hieronder vielen onder andere Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Litecoin (LTC).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN