Ripple nieuws

Ripple’s XRP stijgt voorbij Cardano (ADA) en Solana (SOL)

Er is veel reden voor gejuich onder XRP-investeerders, aangezien de prijs van de cryptocurrency in een week tijd met meer dan 35 procent is gestegen, te midden van een marktbrede opleving in de cryptomarkt. Door deze stijging is XRP nu de op vijf na meest waardevolle cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in de branche.

Daarbij heeft XRP Cardano (ADA) en de andere “Ethereum killer” Solana (SOL) ingehaald. De prijs van ADA is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2,75% gedaald, terwijl SOL met ruim 7% gedaald is. De marktkapitalisatie van XRP bedraagt ​​nu ongeveer $40 miljard, vergeleken met $39 miljard voor ADA en $35,4 miljard voor SOL.

Volgens gegevens die zijn verstrekt door de monitoringbron Santiment, komt de recente prijsstijging van XRP voort uit een robuuste groei in zijn dagelijks actieve adressen. De token is sinds het begin van het jaar ook gestegen, ondanks de laatste chaos op de cryptomarkt en de langdurige juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Zoals wij eerder al meldde, beschuldigde de SEC Ripple en twee topmanagers van het uitvoeren van een niet-geregistreerd effecten-aanbod van $1,3 miljard in XRP in de periode tussen 2013 en 2020. De deadline voor het ontdekken van experts in de rechtszaak werd onlangs verlengd tot 28 februari op verzoek van zowel de SEC en Ripple. Het uitstel is bedoeld om beide partijen in staat te stellen verdere verklaringen af ​​te leggen.

Tevens heeft Ripple opnieuw een overwinning behaald toen een federale rechter afgelopen maand oordeelde dat de fintech-startup toegang zal krijgen tot de e-mails over een toespraak waarin een voormalige SEC-functionaris verklaarde dat Ethereum geen effect is. De uitspraak is belangrijk omdat het Ripple zou kunnen helpen een sterk argument te maken dat XRP ook geen effect is.

Verder heeft Magistraat Rechter Analisa Torres Ripple toestemming gegeven om zijn “Fair Notice” -verdediging uit te leggen. Voor degenen die het niet weten, deze verdediging werd naar voren gebracht door de advocaten van Ripple en stelt dat de regelgevende instantie het betalingsbedrijf niet heeft gewaarschuwd voor het overtreden van federale effectenwetten voordat de rechtszaak werd aangespannen.

Jeremy Hogan, een partner bij advocatenkantoor Hogan & Hogan die de zaak op de voet heeft gevolgd, tweette dat de laatste beslissing van de rechter “goed is omdat we naar de tweede fase van de zaak gaan waarin ‘dingen’ gaan gebeuren.”

Deze positieve berichten hebben er waarschijnlijk ook voor gezorgd dat het vertrouwen in XRP enigszins hersteld is bij investeerders. Tevens hebben verschillende beurzen er ook voor gekozen om de munt opnieuw te vermelden op hun platform, waardoor het weer een stuk gemakkelijker is geworden om de munt aan te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN