XRP koers heeft het zwaar te verduren na de aankondiging van de rechtszaak vanuit de SEC tegen Ripple

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse kondigde aan dat het bedrijf wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en benadrukte dat deze stap van de SEC een “aanval op crypto” was. De rechtszaak gaat over het feit dat Ripple, naar verluidt, ongeregistreerde effecten zou verkopen in de vorm van de eigen cryptocurrency van het bedrijf XRP.

De voorgeschiedenis

Laten we, voordat we ingaan op de details, de oorsprong van XRP en de connectie met Ripple bespreken, aangezien deze op zijn zachtst gezegd nogal mysterieus is.

Als je getuige bent geweest van de bull run van 2017, dan moet je er van bewust zijn dat veel investeerders er toen al op wezen dat XRP in feite een effect is. Je moet ook weten dat deze rechtszaak al een hele tijd er aan zat te komen.

Misschien was de beslissing van de Japanse FSA over XRP misschien een opluchting voor de meeste gebruikers, maar de SEC lijkt duidelijk anders te denken. In feite is er een langlopende class action-rechtszaak die is aangespannen door XRP-investeerders tegen Ripple. Hoewel een deel van de motie van Ripple om deze zaken af ​​te wijzen succesvol was, heeft de rechter de rechtszaak niet afgewezen, wat aantoont dat de zaak enige geldigheid kan hebben.

Ripple geeft zich niet gewonnen

Volgens Fortune zal de rechtszaak op een later tijdstip worden aangespannen en zullen Chris Larsen (medeoprichter) en Garlinghouse naast de firma als verdachten worden genoemd. Brad Garlinghouse’s antwoord hierop was:

“Vandaag heeft de SEC gestemd om crypto aan te vallen. Voorzitter Jay Clayton kiest – in zijn laatste zet – winnaars en probeert de Amerikaanse innovatie in de crypto-industrie te beperken tot BTC en ETH.”

Deze tweet van Garlinghouse ging in op het feit dat de SEC-voorzitter Jay Clayton zowel BTC als ETH als commodities heeft beschouwd en XRP niet. Garlinghouse voegde verder toe:

“De SEC… zouden niet in staat moeten zijn om te kiezen hoe innovatie eruitziet (vooral als hun beslissing direct ten goede komt aan China).”

Misschien gaat deze verklaring in op hoe China al een technologische koude oorlog tegen de Verenigde Staten voert door zijn eigen CBDC te ontwikkelen.

De meningen in de crypto-gemeenschap zijn verdeeld

Yoshitaka Kitao van SBI (partner van Ripple) ondersteunde de beweringen van Garlinghouse, die tweette:

“De Japanse FSA heeft al duidelijk gemaakt dat XRP geen beveiliging is. Ik ben optimistisch dat Ripple zal zegevieren in de definitieve uitspraak in de VS. SBI Holdings blijft een standvastige partner van Ripple en kijkt ernaar uit om samen uit te breiden in Azië.”

De bekende medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, was het echter niet eens met de beweringen en zei:

“Het Ripple / XRP-team zinkt naar nieuwe niveaus van vreemdheid. Ze beweren dat hun shitcoin geen beveiliging mag worden genoemd om *redenen van openbaar beleid*, voornamelijk omdat Bitcoin en Ethereum ‘Chinees-gecontroleerd’ zouden zijn.”

De CEO van de bekende cryptocurrency-beurs Binance, was echter neutraal en zei dat we “gedecentraliseerd” moesten zijn en niet “verdeeld”.

XRP koers krijgt het te verduren

De XRP koers kelderde door het nieuws en wist weer terug te kaatsen van het ondersteuningsniveau van $0,45. Momenteel staat de nummer drie cryptocurrency van dit moment op een prijs van $0,48. Het is echter belangrijk om te vermelden dat, na het doorbreken van de belangrijkste ondersteuning van $0,53, de verwachting een verdere daling is.

Zoals Alex Saunders van Nugget’s News opmerkte, vertrouwt Ripple op partnerschappen met bedrijven die hieraan voldoen. Hij zei:

“Ik leef mee met XRP-investeerders die het op dit moment te verduren krijgen. Ik heb vaak uiteengezet waarom het nooit goed zou aflopen voor Ripple. Hopelijk heeft dat enkelen van jullie geholpen om deze kogel te ontwijken. Geen enkel compliant bedrijf zal XRP willen aanraken wanneer dit hen boven het hoofd hangt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!