Cryptocurrencies

Welke cryptocurrencies zijn de beste keuzes voor beleggers?

De investeringsstrategie voor cryptocurrency is de afgelopen maand aanzienlijk veranderd, met tal van belangrijke tokens, waaronder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) die recordhoogten bereikten voordat ze uiteindelijk weer daalden. Verschillende triggers hielpen de ineenstorting te versnellen, niet in de laatste plaats de opkomst van de Omicron-variant en de klaarblijkelijke bereidheid van de Federal Reserve om de rente sneller te verhogen dan eerder werd verwacht om de inflatie te helpen bestrijden. Onze lijst onderzoekt crypto-beurzen, waaronder online brokers die crypto aanbieden, evenals geld- en betalingsapplicaties die u helpen bij het kopen en verkopen van Bitcoin. Zelfs degenen die gewend zijn aan meer standaard investeringsplatforms, moeten voorzichtig zijn dat de platform waar welke crypto het meest op wordt verhandeld, verschillende prijsstructuren hanteren, beperkte klantenservice-keuzes bieden en een grote verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid van beleggers.

Investeren in de belangrijkste cryptocurrency van december 2021

Gebaseerd op de aandelenmarkt, heeft de uitdrukking marktkapitalisatie zijn weg gevonden naar andere gebieden. Als het gaat om cryptocurrencies of aandelen, wordt marktkapitalisatie beschouwd als een betrouwbare graadmeter voor de werkelijke waarde en het potentieel van een actief.

Cryptocurrency-handel is in populariteit toegenomen, mede door de groei van de waarde van Bitcoin, Ether, Dogecoin en meer. En hoewel het in het begin misschien eng kan zijn, en hoewel er fraude wordt gepleegd in de markt, maken de beste crypto-beurzen en -platforms van vandaag het kopen en verhandelen van crypto gemakkelijker en duidelijker dan voorheen.

Bitcoin

Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin in 2009, is tot op de dag van vandaag onbekend. Het was de allereerste cryptocurrency die werd vrijgegeven in het publieke domein in de geschiedenis van internet. De inefficiënties van banken, die lange tijd hadden gediend als garanties voor financieel vertrouwen, leidden tot de oprichting van Bitcoin. De stijging van Bitcoin van $324 in 2014 naar meer dan $60.000 in 2021 was ronduit spectaculair. Er is een waarde van $1,12 biljoen aan de marktkapitalisatie, met een jaarlijks rendement van 106,08 procent. Op vijf na worden alle grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten overschaduwd door de marktwaarde van Bitcoin. Het is hierdoor dus uiteraard opgenomen in de lijst van beste cryptocurrencies om in te handelen.

Ethereum

In 2015 werd het Ethereum-netwerk operationeel. Vitalik Buterin heeft het gemaakt. Veel bedrijven, crypto’s en valuta’s hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid van het protocol om gedecentraliseerde apps te bouwen. Het is gestegen van minder dan $8 in 2016 tot meer dan $4000 in 2021. Als gevolg hiervan is het debat over welke cryptocurrency beter is opnieuw aangewakkerd. De munt heeft een totale waarde van $491,97 miljard in marktkapitalisatie, en het YTD-rendement is nu 469,21 procent.

Cardano

P2P-transacties die gebruikmaken van Cardano’s eigen munt ADA, die in 2017 voor $0,02 werd verhandeld, zijn mogelijk op het blockchain-netwerk. In 2021 overtrof ADA kort de $3 en wordt momenteel verhandeld op $1,23. De marktkapitalisatie van Cardano is momenteel bijna $40 miljard en het YTD-rendement is nu ongeveer 600 procent.

Binance

Binance is ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling en de oorspronkelijke cryptocurrency heet Binance. De Ethereum-blockchain was de basis waarop Binance Coin voor het eerst werd gemaakt. In februari 2019 schakelde Binance BNB over op zijn blockchain, de Binance Chain. BNB is gestegen van een dieptepunt van $0,10 in 2017 naar een hoogtepunt van $560 in 2021. Marktkapitalisatie is $86,62 miljard en YTD-rendement is nu 1254,35 procent.

Solana

Het is mogelijk om apps te implementeren op de gedecentraliseerde blockchain van Solana (SOL), wat de voordelen heeft van snelle schaalbaarheid en goedkope transactiekosten. Solana’s eigen valuta, SOL, wordt SOL genoemd. Begin 2020 handelde SOL op of onder $1. Op de dag van vandaag wordt het verhandeld op $ 212,17 met een stijging van 13.796,80% vanaf begin 2021. Er is een waarde van $ 64,72 miljard in de marktkapitalisatie en het YTD-rendement is 13.796,80 procent.

Conclusie

De cryptocurrency-markt is een land van kansen; daarom mogen beleggers niet meer riskeren dan ze mogelijk kunnen verliezen. Er kan veel volatiliteit zijn op de markt voor cryptocurrency, met activa die in slechts één dag drastisch kunnen stijgen of dalen. Als u een beginnende handelaar bent is het dus belangrijk om sterk in je schoenen te staan en verstandige keuzes te maken. Dit kunt u doen door zelf goed onderzoek te doen en/of goede kanalen te volgen die u vertrouwd.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN