LINK flashcrash

Bitcoin duikt onder $45.000 terwijl cryptocurrencies dalen.

De prijs van Bitcoin kreeg vroeg op zaterdag een zware klap, de koers daalde met bijna $10.000 tot een tijdelijk dieptepunt van $42.000 in ongeveer een uur en steeg vervolgens terug naar $47.000. Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur met ongeveer $15.000 gedaald. Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, daalde in dezelfde periode met ongeveer $1.100. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin iets boven $48.000.

Bitcoin weerspiegelt de bredere achteruitgang van de cryptomarkt.

De toonaangevende cryptocurrencies weerspiegelen de bredere achteruitgang van de cryptomarkt, aangezien sommige cryptocurrencies de afgelopen 24 uur met meer dan 20% zijn gedaald. Verschillende altcoins lijken vanaf zaterdag rond 04:00 UTC fors te zijn gedaald. Volgens CoinGecko schommelt de totale marktwaarde momenteel rond de 2 biljoen Amerikaanse dollar. Vóór de grootschalige stop loss op de derivatenmarkt, lijkt de verkoop op de spotmarkt de achteruitgang van cryptocurrencies te hebben veroorzaakt. Volgens Coinglass-gegevens veroorzaakte de prijsdaling in minder dan een uur voor bijna $600 miljoen aan liquidaties op de Bitcoin futures.

Bitcoin beleefde de ergste crash sinds eind september.

Bitcoin was getuige van zijn ergste crash sinds eind september, toen het in één uur bijna 9% daalde. De crash was te wijten aan de onzekerheid veroorzaakt door de Omicron-variant van COVID-19 en het groeiende onbehagen van de Federal Reserve (FED) over de hoge inflatie. Op dinsdag haalde Fed-voorzitter Jerome Powell de term “tijdelijk” uit de inflatiediscussie en zei dat de centrale bank deze zou kunnen overwegen. Sommige mensen gebruiken deze Bitcoin dip als een kans om ‘op dips te kopen’. De president van El Salvador, Nayib Bukele, kondigde de aankoop aan van 150 bitcoins tegen een prijs van elk ongeveer $48.700. Het land heeft nu 1370 bitcoins op de balans.

De vraag blijft, moeten beleggers kopen op dips?

Het volgende zijn de feiten. De huidige correctie wick van Bitcoin is 22%, de hoogste sinds 19 mei. Er zijn nog steeds dagelijkse slotkoersen, maar de correctie van BTC zal hier waarschijnlijk niet worden afgerond. De prijs in de grafiek kan verder dalen en zal naar verwachting in de nabije toekomst de $42.000 opnieuw bezoeken. Een vergelijkbare trend wordt verwacht bij Ethereum, dat de komende weken wellicht zal dalen tot $3.200.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN