Bitcoin nieuws

El Salvador koopt werderom de dip en voegt 150 BTC toe

Terwijl de hele cryptocurrency-industrie haperde in de context van een scherpe daling, slaagde de president van El Salvador er opnieuw in om een ​​sprankje hoop te vinden in deze storm. Eerder vandaag kondigde Nayib Bukele op Twitter aan dat, terwijl Bitcoin (BTC) zijn neerwaartse spiraal voortzette, de eilandnatie opnieuw de dips opkocht.

Volgens Bukele zijn er vandaag 150 Bitcoins toegevoegd aan de schatkist van El Salvador, met een gemiddelde prijs van $48.670. Op het moment van schrijven brengt dit de totale aankoopwaarde van de laatste aankoop op meer dan $7,3 miljoen.

Als gevolg hiervan brengt dit de totale Bitcoin-accumulatie in El Salvador op 1.270 BTC, wat op het moment van schrijven $59,6 miljoen waard is. De president had eerder de aankoop van 420 BTC aangekondigd toen de markt voor de laatste keer een bearish ondertoon vertoonde.

Dit Midden-Amerikaanse land was eerder dit jaar het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde en sindsdien is het duidelijk op koopjesjacht, in een poging meer BTC te vergaren.

Chaos op de cryptomarkt

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag tot onder $50.000 en op het moment van schrijven werd opgemerkt dat het totale 24-uurs waarderingsverlies 17,27% bedroeg. Dit is de laagste prijs voor één Bitcoin sinds het in de eerste week van november een recordhoogte van $68.000 bereikte.

Andere cryptocurrencies ondervonden echter vergelijkbare prijsdalingen. Eerder vandaag werd alleen in BTC al binnen een uur tot 190 miljoen Amerikaanse dollar geliquideerd, en de marktwaarde van de hele crypto-industrie heeft meer dan 16% van zijn waardering verloren. Het financiële blog Zerohedge gaf aan dat de liquidatie kwam door de kwakkelende aandelenmarkt omdat het “de slechtste openingsprestatie in december op de Amerikaanse aandelenmarkt in 20 jaar zag”.

Volgens de Chinese verslaggever Colin Wu is de huidige liquidatie ook het hoogste niveau sinds september. Hoewel de aankoopprijs in El Salvador zo laag was als $48.670, was de prijs van Bitcoin nog veel lager, de bodem lag op $42.000, zo’n 37% lager dan de ATH die in november is gezet.

Hoe dan ook, op het moment van schrijven zweeft de prijs van Bitcoin nog steeds onder de aankoopprijs van El Salvador, wat aangeeft dat de vers vergaarde tokens van El Salvador momenteel nog verliesgevend zijn.

In reactie op deze aankoop van El Salvador gaf Bitcoin-criticus, en tevens CEO en chief global strateeg van Euro Pacific Capital Inc., Peter Schiff snel zijn mening over deze ontwikkeling. Hij zei het volgende op Twitter:

“Er komen nog veel meer dips. Hoeveel belastinggeld bent u van plan te verspillen?”

Aan de andere kant juichten de supporters het besluit van Bukele om op dips te kopen toe. Hoewel Samson Moc van Blockstream het “de zet van de baas” noemde, zei Spencer Schiff, de zoon van de eerder genoemde Peter Schiff, tegen Bukele, “… mijn vaders reactie is een hint om meer te kopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN