Deze ‘Ethereum killer’ is een toekomstige marktleider, aldus Coin Bureau

In een nieuwe video vertelde de host van het populaire YouTube-kanaal Coin Bureau, simpelweg bekend als Guy, zijn 1,66 miljoen YouTube-abonnees dat de Ethereum killer Harmony (ONE) de “ene” munt zou kunnen zijn om ze allemaal te regeren.

Harmony is een blockchain gericht op het aandrijven van gedecentraliseerde economieën door gebruikers te helpen bij het bouwen van marktplaatsen voor zowel fungibele als non-fungible tokens. Guy zei dat het project doet denken aan Ethereum 2.0 en benadrukte de aanzienlijke snelheid van zijn netwerk:

“Harmony ziet eruit als Ethereum 2.0 onder de motorkap. Dit komt omdat Harmony gebruikmaakt van de Ethereum Virtual Machine (EVM) voor smart contracts en een sharded proof-of-stake blockchain gebruikt die uit vier shards bestaat. Elke shard kan tot 500 transacties per seconde verwerken, wat betekent dat Harmony momenteel ongeveer 2000 transacties per seconde kan verwerken, met een transactiefinaliteit van 2 seconden.”

De influencer ging verder met uitleggen dat de munt géén deflatoire karakter heeft, zoals Ethereum dat wel heeft:

“Afgezien van het staken, wordt de ONE-munt gebruikt voor governance en om transactiekosten te betalen … Als het gaat om transactiekosten, worden alle ONE-munten die worden gebruikt om transactiekosten te betalen op de Harmony-blockchain verbrand. ONE is echter niet deflatoir. Dit komt omdat er elk jaar een vaste voorraad van 441 miljoen ONE-munten wordt geslagen, en ONE-munttransactiekosten zijn zo ontworpen dat ze alleen de ONE-munten verbranden die anders zouden worden geslagen.

Vanwege solide fundamenten en tokenomics denkt de Coin Bureau-host dat ONE de komende maanden gemakkelijk nieuwe all-time highs kan bereiken:

“ONE zou het gemakkelijker moeten hebben om nieuwe all-time highs te bereiken. En mijn technische langetermijnanalyse suggereert dat het later dit jaar of begin volgend jaar $0,50 zou kunnen bedragen.”

Hoewel hij opmerkte dat Harmony momenteel meer gecentraliseerd is in vergelijking met andere crypto’s, gaf Guy aan dat het project “sinds dag één erg is ingesteld op decentralisatie”.

Als het meer gedecentraliseerd wordt zal het, volgens Guy, misschien op de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase worden genoteerd, maar uiteindelijk wordt geconfronteerd met hevige concurrentie van andere projecten met meer “mankracht” zoals Ethereum (ETH), Solana (SOL), Polkadot (DOT) of Avalanche (AVAX).

“Zelfs als [een vermelding op Coinbase] plaatsvindt, loopt Harmony het risico verpletterd te worden door concurrentie, simpelweg omdat het niet over de mankracht beschikt om zijn mijlpalen te halen.”

Ondanks Harmony’s zware concurrentie, denkt Guy dat ONE op een dag “een topkandidaat” in de categorie kan zijn:

“Als Harmony met succes de ontwikkelaars kan aantrekken die het nodig heeft om zijn mijlpalen te halen, kan de ONE-munt een topkandidaat worden voor de koning van slimme contract-cryptocurrencies.”