Bitcoin Nieuws

Bitcoin en Ethereum richting nieuwe recordhoogtes

‘S Werelds op één na grootste cryptocurrency, Ethereum (ETH), steeg maandag met meer dan 4% in 24 uur en bereikte een nieuw record van meer dan $4.700. De munt staat op het moment van schrijven op ongeveer $4740, aldus de gegevens van CoinMarketCap.

De onbetwiste nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), klom ondertussen in de richting van zijn recordhoogte van $66.900 dat eind oktober werd bereikt. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $65.750.

Ethereum blijft in populariteit winnen

De nieuwe cryptocurrency-rally komt te midden van groeiende opwinding over DeFi, of gedecentraliseerde finance, een relatief nieuwe trend in de cryptomarkt, die probeert financiële toepassingen te bouwen zoals lenen en handelen op de blockchain. Ethereum is een belangrijke speler in DeFi. Enkele van de grootste DeFi-services, waaronder gedecentraliseerde beurs Uniswap en leenplatform Aave, draaien op het Ethereum-netwerk. Toch heeft DeFi de laatste tijd de aandacht getrokken van regelgevers en experts hebben gewaarschuwd dat een hardhandig optreden op handen is.

Ethereum is ook de ruggengraat voor veel non-fungible tokens of NFT’s. NFT’s zijn als digitale bonnen die eigendomsgegevens bijhouden voor zeldzame items zoals online kunst. Toch heeft Ethereum te maken met een felle concurrentie. Rivaliserende tokens zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA) zijn dit jaar ook flink in prijs gestegen, waarbij Solana in de afgelopen 3 maanden een stijging van ongeveer 550% door heeft gemaakt.

Als gevolg van deze hype, is de Ethereum koers de afgelopen maanden flink gestegen. Momenteel is de Ethereum koers weer flink op stoom boven het niveau van $4.650. ETH zou kunnen blijven stijgen boven het niveau van $4.750. De volgende grote weerstand is bijna $4.800. Een sluiting boven $4.800 kan misschien de deuren openen voor een beweging naar $5.000.

Een initiële ondersteuning aan de onderkant ligt in de buurt van het niveau van $4.675. De volgende belangrijke ondersteuning ligt in de buurt van $4.650 waaronder de prijs $4.580 zou kunnen testen.

Bitcoin koers richting nieuwe all-time high?

Na een kleine neerwaartse correctie begon de Bitcoin koers een nieuwe stijging boven de weerstand van $65.000. BTC brak het weerstandsniveau van $65.500. Het vertoont positieve tekenen en het zou verder kunnen stijgen boven $66.000. Een eerste hindernis boven $66.000 ligt in de buurt van het niveau van $66.500. De volgende belangrijke weerstand ligt in de buurt van $68.000, waarboven de prijs zou kunnen stijgen naar het niveau van $69.500. Mikkel Morch, Executive Director & Risk Management bij ARK36, zei het volgende:

“Belangrijk is dat de opleving niet lijkt te worden aangedreven door hefboomwerking, maar eerder het gevolg is van de toegenomen vraag op de spotmarkt, waar momenteel zeer weinig liquiditeit aan de verkoopzijde is. Het aanbod is op een historisch hoog niveau, er zijn simpelweg te weinig bitcoins beschikbaar om de vraag bij te houden – de juiste voorwaarden om de prijs te laten stijgen.”

Volgens hem lijkt het prijskaartje van 70.000 dollar, gezien deze omstandigheden, “aanstaande”. Er wordt echter verwacht dat de volatiliteit ook zal toenemen. Hij zei hier het volgende over:

“Beleggers moeten zich daarom schrap zetten voor een opwindende maand met een sterk opwaarts momentum, maar niet zonder tijdelijke correcties en plotselinge dalingen om de steun opnieuw te testen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN