Binance Launchpad

Binance Smart Chain kopieert wederom Ethereum met BEP-95

Het kernontwikkelingsteam achter de Binance Smart Chain (BSC) heeft aangekondigd dat het wellicht het verbrandingsmechanisme van Ethereum voor gaskosten (EIP-1559) wil nabootsen. Indien ingevoerd, zal het voorstel meer deflatoire druk op BNB veroorzaken, naast de tokenburns die het elk kwartaal al uitvoert. Het team gaf het volgende aan in de blogpost:

“Het idee achter deze BEP is om het verbrandingsproces van BNB te versnellen.”

Volgens de aankondiging zal elk blok op het netwerk een vaste verhouding verbranden van de gasvergoeding die wordt toegekend aan validators. Het team heeft gesuggereerd dat 10% van de vergoedingen moet worden verbrand, hoewel de burn-ratio via governance kan worden aangepast.

Hoewel BEP-95 het aantal BNB-validators en deelnemers zou verminderen, zou het de fiat-waarde van de beloningen kunnen laten toenemen, aldus de aankondiging. Validators en deelnemers moeten echter nog stemmen over het voorstel.

Binance kopieert wederom Ethereum

Het kan echter geen verrassing zijn dat de Binance Smart Chain wederom de nummer twee cryptocurrency kopieert. Het is namelijk in de kern al een gecentraliseerde fork van Ethereum. Binance lanceerde het platform in september 2020 en de ontwikkelaars van het project hebben sindsdien veel van de kernfuncties van Ethereum gerepliceerd.

Ethereum introduceerde in augustus een voorstel voor het verbranden van de transactiekosten, genaamd EIP-1559, via zijn London hard fork. EIP-1559 verbrandt een deel van de gasvergoeding, betaald in ETH, bij elke transactie op de blockchain. De functie is gedeeltelijk geïntroduceerd om de gastarieven voorspelbaarder te maken. Tot op heden heeft EIP-1559 bijna 600.000 ETH verbrand.

Het kan goed zijn voor de BNB-prijs

EIP-1559 voegde ook deflatoire druk toe op de ETH-tokenvoorraad. Naarmate de netwerkactiviteit is toegenomen, is EIP-1559 de afgelopen maanden een belangrijke katalysator geweest voor de prijsstijging van de Ethereum koers.

Met een vergelijkbare gasvergoeding zou het BNB-token van Binance Smart Chain een vergelijkbare stijging kunnen ervaren. Binance Smart Chain is momenteel het op één na grootste smart contract-platform na Ethereum, met een totale waarde van ongeveer $20 miljard.

Om nieuwe activiteiten op het netwerk aan te trekken, heeft Binance onlangs een fonds van $1 miljard aangekondigd om nieuwe projecten te ondersteunen, wat BNB mogelijk ook heeft geholpen. De munt is de afgelopen 30 dagen met meer dan 40% gestegen.

Andere projecten kopieren Ethereum ook

Met name Binance Smart Chain is niet de enige blockchain die een tokenburn voorstelt die overeenkomsten vertoont met EIP-1559. De Ethereum-sidechains Polygon (MATIC) en xDAI zijn ook van plan om hun eigen versies van de Ethereum-update te lanceren. Terra (LUNA) heeft ondertussen zojuist aangekondigd dat het volgende week 10% van zijn tokenvoorraad zal verbranden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN