Litecoin introduceert Ethereum-concurrent, genaamd OmniLite

De Litecoin Foundation, een in Singapore gevestigde non-profitorganisatie, heeft zijn eigen gedecentraliseerde token-mining-hub genaamd “OmniLite” geïntroduceerd. Het zal het Litecoin-ecosysteem vergemakkelijken en wordt tevens aangekondigd als een concurrent van Ethereum.

OmniLite zal naar verluidt toegang tot alle voordelen die Ethereum-gebruikers momenteel hebben introduceren op het Litecoin-netwerk. Dit omvat: smart contracts, activa in de vorm van tokens, DAO’s en non-fungible tokens (NFT’s).

Volgens de officiële verklaring van de woordvoerder van het bedrijf is de USP van OmniLite de structuur van het protocol, dat bestaat uit “stacks” die zijn toegevoegd aan het blockchain-netwerk van Litecoin. Bovendien zijn de gastarieven minimaal en staat de beveiliging van het netwerk hoog in het vaandel.

Alle transacties die met OmniLite-tokens worden gedaan, worden gemaakt met Litecoin en worden afgedrukt op het blockchain-netwerk. Daarom zullen alle door OmniLite aangedreven digitale activa gebruikmaken van de faciliteiten van het Litecoin-netwerk.

Verder zijn er, volgens de voorspelling van LTC, discussies geweest over de uitgifte van stablecoins zoals Tether (USDT) onder de banner van OmniLite, samen met de bestaande cryptocurrency Litecoin. De kans hierop is echter vrij groot, aangezien Craig Sellers, die een lid is van OmniLite, tevens een van de oprichters van Tether.

De marketingdirecteur van Litecoin Foundation, Jay Milla, sprak zijn optimisme uit over het potentieel van Litecoin om nieuwe wegen in cryptocurrency in te slaan en te innoveren. Milla ging verder met:

“Vanwege de minimale vergoedingen van Litecoin, samen met zijn decennialange persistentie en 100% netwerk-uptime, was de mogelijkheid om activa te bouwen bovenop het Litecoin-ecosysteem slechts een kwestie van tijd. Dankzij het harde werk van Litecoin-ontwikkelaar Loshan en de Litecoin Foundation, met OmniLite, is het creëren bovenop het Litecoin-netwerk nu aanzienlijk eenvoudiger geworden.”

Aangezien Litecoin het verzadigingsprobleem van Bitcoin en Ethereum nog niet is tegengekomen, zouden ontwikkelaars het enorme onbenutte potentieel van het Litecoin-netwerk kunnen ontdekken, om nog maar te zwijgen van de aanzienlijk lage transactiekosten en eersteklas beveiliging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!