€26.525 aan BTC gestolen van de Nieuw-Zeelandse politie

Volgens het nieuwsplatform The New Zealand Herald hebben hackers ongeveer NZ $45.000 (€26.525) aan BTC gestolen uit een portemonnee van de Nieuw-Zeelandse politie die zou worden gebruikt in een witwasonderzoek.

De politie was van plan de Bitcoin te gebruiken voor een undercover gecontroleerde aankoop van illegale drugs. Een niet-politie-entiteit zou echter de controle hebben gekregen over de privésleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot de portemonnee en de cryptocurrency hebben gestolen.

De politie weet nog steeds niet wie de Bitcoin gestolen heeft, hoewel de detective-inspecteur Stuart Mills van de National Organised Crime Group van de Nieuw-Zeelandse politie aangaf dat de criminelen “waarschijnlijk in het buitenland gevestigd zijn” en dat de “overtreding deel uitmaakte van een bredere fraude gericht op Bitcoin-portefeuilles”. Hij ging verder met:

Binance

“De politie heeft toegezegd van dit incident te leren en sterkere processen in te voeren, zodat het niet nog een keer gebeurt.”

Onderzoeken naar waar het geld naartoe is gegaan en hoe de daders de privésleutel hebben geschonden, zijn nog gaande. Het onderzoek omvat “het beoordelen van de acties en beslissingen die door het personeel zijn genomen”, zei Mills. Hij zei verder dat de operatie was goedgekeurd volgens de standaardprocedures van de politie en dat uit het onderzoek geen bijzonderheden vanuit het personeel gevonden is.

Opgemerkt moet worden dat de politie van Nieuw-Zeeland niet geheel onbekend is met cryptocurrency. Vorig jaar hebben de Nieuw-Zeelandse autoriteiten voor ongeveer $90 miljoen aan BTC in beslag genomen van Alexander Vinnik, de vermeende exploitant van de nu gesloten crypto-beurs BTC-e, die vijf jaar gevangenisstraf moet uitzitten voor op crypto gebaseerde ransomware-fraude.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!