Bitcoin halving

Kan Ethereum de eerste plek van Bitcoin veroveren?

De twee grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn al heel lang de marktleiders. Terwijl de één wordt gezien als het digitale goud, wordt de ander gezien als de moedermunt van de altcoins, of ook wel de basis voor een nieuw tijdperk van het internet.

Verder wordt er regelmatig door analisten gespeculeerd dat Ethereum erin kan slagen om de positie van Bitcoin te veroveren. Zo zei Nathan Cox van Two Prime het volgende tegen Forbes:

“In de lange, lange, meerjarige tijdlijn, zal Ethereum Bitcoin omdraaien. Het begint nu pas te worden begrepen door de second-tier adopters. Het nut van Ethereum alleen zal al het andere overtreffen.”

Maar of het Ethereum ook daadwerkelijk gaat lukken om de koningsmunt van zijn troon af te stoten moet nog maar blijken. De volgende grafiek geeft de ETH/BTC-marktkapitalisatieverhouding weer.

ETH vs BTC

Bron: BuyBitcoinworldwide

De veelgevolgde cryptocurrency-handelaar Lark Davis bestudeerde de bovengenoemde vraag en uitte een optimistisch sentiment in zijn nieuwste YouTube-video, getiteld: “”Ethereum klaar om te exploderen als groot geld zich opstapelt in crypto!”

Davis begon zijn verhaal door een belangrijke statistiek erbij te pakken waarmee de actieve Bitcoin en Ethereum adressen in kaart gebracht worden.

“ETH had op zondag 27 juni ongeveer 200K meer dagelijkse actieve adressen dan BTC. Dit was pas de derde dag sinds 1 januari 2017 dat ETH meer actieve adressen heeft dan BTC.”

Ethereum vs Bitcoin

Ethereum & NFT’s

Een ander hoogtepunt voor Ethereum was de 140 gratis NFT’s die onlangs werden weggegeven op en door Twitter. Zoals Davis in zijn video al zei, was het “Twitter’s allereerste NFT-release.” Hij zei verder:

“Het is de realiteit – ze gebruiken Ethereum en ik denk dat dat heel erg belangrijk is. Twitter is een van de grootste sociale-mediaplatforms ter wereld. Nu we reddit hebben dat Ethereum gebruikt en we hebben Twitter dat Ethereum gebruikt. Grote dingen gebeuren er hier. Heel erg spannende dingen.”

De bekende CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, die bekend staat als een Bitcoin supporter lijkt ondanks de recente NFT release op Twitter, vooralsnog niet te willen investeren in Ethereum. Je zou je toch afvragen als Jack zo een Bitcoin supporter is, waarom hij deze NFT ‘s dan niet op Bitcoin uitgeeft?

Davis erkende hetzelfde en voegde eraan toe:

“De realiteit is dat Bitcoin veel beperktere functionaliteit biedt als het gaat om dingen zoals het uitgeven van NFT’s of het doen van gedecentraliseerde financiën.”

Met de langverwachte ETH upgrade die om de hoek staat, EIP-1559, wordt verwacht dat het bullish sentiment de komende tijd hoog zal zijn. Daarnaast is de kans dat de Ethereum koers zich wellicht opmaken voor een nieuwe stijging van 800%. Een crypto YouTuber liet zien dat de Ethereum koersrally een vergelijkbare beweging vertoonde als in 2017.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN