Jack Dorsey zou Twitter en Square verlaten voor Bitcoin

De bekende CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, deed gisteren op de Bitcoin conferentie in Miami een aantal opvallende uitspraken. Zo gaf hij aan dat hij Twitter en Square zou verlaten als Bitcoin zijn hulp nodig zou hebben. Hij zei het volgende:

“Als ik niet bij Square of Twitter was, zou ik aan Bitcoin werken. Als het meer hulp nodig had dan Square of Twitter, zou ik ze voor Bitcoin achterlaten.”

Dit zei hij terwijl hij Bitcoin “100%” patriottisch noemde. “Maar het komt de hele wereld ten goede”, zei hij, en onthulde dat 500 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $18 miljoen, was gedoneerd om de crypto-ontwikkeling in Afrika te bevorderen.

“Als we geld voor de wereld willen creëren, moet het over de hele wereld worden ontwikkeld, en overal waar gaten zijn, moeten we proberen te vullen.”

“We hebben de banken niet meer nodig, we hebben de financiële instellingen die we vandaag hebben niet nodig”, betoogde Dorsey voordat hij onthulde:

“Mijn geloof in Bitcoin is dat internet een eigen valuta nodig heeft, dit is de enige reden waarom Square in Bitcoin is terecht is gekomen. Het is geen beurs en daarom werken we niet met andere ‘valuta’s’ of munten, omdat we zo gefocust zijn om Bitcoin de oorspronkelijke valuta voor internet te maken.”

Het is op dat moment dat Dorsey werd lastiggevallen door een vrouw in het publiek die hem “koning van de censuur” noemde, zei ze:

“Hoe kun je zeggen dat Bitcoin de valuta is voor iedereen in de wereld als je de koning van de censuur bent. Bitcoin gaat over decentralisatie en je hebt niet het recht hier vandaag over te praten als je andere mensen censureert.”

Op deze reactie reageerde Dorsey met aangeven dat Twitter daar ook aan werkt, waarop interviewer en Bitcoiner Alex Gladstein hem vroeg of social media meer op Bitcoin kunnen lijken. Dorsey reageerde als volgt:

“Ja – ik geloof dat het kan. Ik weet dat velen van jullie het niet eens zijn met ons beleid en ik erken het feit dat er verschillende zakelijke en zakelijke prikkels zijn voor wat nodig kan zijn voor wereldwijde communicatie voor openbare gesprekken. Mijn doel is om de corporateness van onze bedrijven zoveel mogelijk te verwijderen en betere raakvlakken met de open source-gemeenschap te vinden.”


Dorsey noemde verder in het gesprek digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC’s) “bullshit”. We hebben een veel beter alternatief in Bitcoin, zei hij, ontworpen voor privacy en vrijheden erin. “Hoe eerder onze regeringen het kunnen beseffen en in de boot kunnen stappen, hoe beter we allemaal af zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!