DeFi Ethereum

Twee ex-PayPal medewerkers lanceren internationaal betalingsnetwerk op blockchain-technologie

Twee voormalige PayPal-medewerkers, Jim Nguyen en Nas Kavian, hebben het eerste internationale betalingsnetwerk gelanceerd dat gereguleerde stablecoins gebruikt om wereldwijde overboekingen tussen banken, handelaren en betalingsproviders mogelijk te maken, genaamd Six Clovers.

Het betalingsnetwerk verbindt fiat- en cryptocurrencies die zijn gebouwd op de Algorand-blockchain. Six Clovers stelt organisaties in staat om directe betalingen met digitale valuta over de grenzen heen te integreren en mogelijk te maken.

Modern alternatief voor SWIFT

Het nieuwe bedrijf lijkt een alternatief te bieden voor het veelgebruikte SWIFT-protocol, dat volgens het bedrijf afhankelijk is van overdrachten tussen verschillende tussenpersonen die enkele dagen kunnen duren. Nguyen, CEO van het bedrijf, zei het volgende tegen Blockworks:

“Veel van de infrastructuur die we vandaag gebruiken, is gebouwd in de jaren zeventig en tachtig… en voor veel mensen die misschien in die generatie zijn geboren, is het oké. Maar de mensen die internetten zijn nu in het personeelsbestand en ze zeggen: ik krijg mijn e-mail in realtime, ik kan mijn webpagina in realtime vernieuwen, waarom moet mijn geld er een paar dagen over doen om daar te komen?”

Het RAPID gedecentraliseerde netwerk van Six Clovers maakt gebruik van stablecoins, zoals USDC, om fiat on-chain weer te geven en maakt directe overdrachten tussen een afzender en ontvanger mogelijk. Het netwerk kan ongeveer 46.000 transacties per seconde verwerken en kan de voltooiing van een transactie binnen enkele seconden bevestigen.

Ondersteunt door grote bedrijven

Six Clovers wordt ondersteund door hoofdinvesteerder Borderless Capital, evenals BCW Group, een op fintech gericht strategieadviesbureau, en de Argentijnse bank Grupo Supervielle. David Garcia, CEO en Managing Partner bij Borderless Capital, zei het volgende hierover:

“Het voeden van grensoverschrijdende transacties met gereguleerde stablecoins om fiat on-chain te vertegenwoordigen is nog nooit eerder gedaan en zal een golf van massale blockchain-adoptie ontketenen bij banken, handelaren en betalingsproviders, omdat ze de noodzaak zien om de digitale toekomst te omarmen.

Twee ex-PayPal-medewerkers slaan de handen ineen

Zoals gezegd zijn de twee geen onbekende figuren in de betalingsmarkt. Zo werkte Nguyen ongeveer vijf jaar bij PayPal als hoofd van digitale bedrijfsontwikkeling, voordat hij bij crypto-beurs OKcoin kwam. Kavian was een software-architect en een hoofdproductmanager tijdens zijn zevenjarige periode bij het bedrijf, voordat hij een jaar als hoofd engineering doorbracht bij een cannabis-platform genaamd Greenbits. Hij is momenteel actief als chief technology officer bij Six Clovers.

De twee zijn herenigd om het probleem van trage betalingen op te lossen, zei Nguyen. De recente samenvloeiing van blockchain-technologie en stablecoins, evenals het toenemende bewustzijn van deze innovaties, bood een kans om een ​​nieuw betalingssysteem te bouwen, voegde hij eraan toe.

Terugbetalingen op de blockchain

Het belangrijkste verschil van Six Clovers van andere betalingsstacks zoals PayPal, Visa en Mastercard is dat het gebaseerd is op blockchain-technologie. Hoewel mensen cryptocurrencies kunnen verzenden, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), biedt het nieuwe bedrijf mogelijkheden zoals terugbetalingen, waarvan Nguyen zei dat deze voorheen niet beschikbaar waren op de blockchain. Nguyen zei het volgende:

“Verzenden is niet genoeg. Voor een handelaar of een onderneming om het te gebruiken, moet u verzend-, ontvangst-, webhooks en al deze andere mogelijkheden hebben die vereist zijn in een betalingsstack. … We hebben betalingen echt helemaal opnieuw gemaakt en opnieuw opgebouwd, en echt aangepast voor de blockchain.”

Het gebruik van stablecoins lost het probleem op van het verzenden van een cryptocurrency met een fluctuerende waarde, voegde Nguyen eraan toe.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN