OKEx

Ripple CEO zegt dat de dollar op korte termijn verder zal dalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het is een krankzinnig jaar en de coronavirus treft nog steeds een groot deel van de wereld. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple heeft aangegeven dat veel bedrijven zich afvragen hoe ze verder moeten gaan. Verder merkte hij op dat de inflatie in de Verenigde Staten een goed teken is voor de acceptatie van cryptocurrencies.

In een tweet op 28 augustus zei de CEO van Ripple het volgende:

“De pandemie gooit zoveel speelboeken uit het raam. De actie van gisteren druist in tegen decennia van precedenten. Er zijn tekenen die wijzen op een verdere daling van de dollar op korte termijn (wat leidt tot verdere diversificatie van activa, wat zeker goed zal zijn voor crypto).”

Bron: Twitter

De CEO van Ripple verwees naar een artikel van 27 augustus uit de Wall Street Journal. Hierin was te lezen over de keuze van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentetarieven laag te houden ten koste van mogelijk hogere inflatie. De Amerikaanse Federal Reserve (FED) besloot namelijk een gemiddelde inflatie van 2% te handhaven. Het nieuwe plan zou wellicht goed nieuws kunnen zijn voor Bitcoin.

De coronapandemie heeft de economie wereldwijd getroffen, waaronder in Amerika. Het aantal werklozen is gegroeid, er wordt meer geld gedrukt en een groot aantal bedrijven hebben door COVID-19 hun deuren moeten sluiten.

Door al deze problemen heeft de Amerikaanse regering de afgelopen tijd gerommeld met rentetarieven en inflatie met als doel om deze problemen op te kunnen lossen. Echter blijven er problemen ontstaan en dat biedt kansen voor de acceptatie van Bitcoin (BTC). Verschillende analisten denken zien dit als kans en suggereren dat investeerders hun geld in andere markten zullen investeren waaronder cryptocurrencies.

Bitcoin koers zal tot $500.000 stijgen

De Amerikaanse cryptocurrency-investeerder, Tyler Howard Winklevoss, deelde zijn gedachten over de toekomstige marktprijs van Bitcoin. Volgens zijn analyse, die is gebaseerd op een gouden raamwerk om Bitcoin te waarderen, gaat de Bitcoin koers stijgen tot $500.000, als de marktomstandigheden zo door blijven gaan.

De val van de dollar

De vraag gaat al langer rond waarom Bitcoin in Amerikaanse dollars wordt geprijsd. Dit terwijl het eigenlijk twee totaal verschillende entiteiten zijn. Bitcoin is een wiskundig digitale waarde-opslag, terwijl de andere een zwakke valuta is die al bijna 50 jaar continu wordt gedevalueerd.

Ondernemer Sylvain Saurel gaf in een recente blogpost aan dat de koopkracht van $1.000 in augustus 1971 meer dan 85% van zijn waarde heeft verloren in 2020, en vandaag de dag nog geen $150 waard is.

“Het prijzen van Bitcoin in de Amerikaanse dollar zal daarom de neiging hebben om de Bitcoin koers sneller op te drijven, vanwege de effecten van de monetaire inflatie.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN