Bitcoin Goud

Tyler Winklevoss: Bitcoin zal goud vervangen als wereldwijde veilige haven

De Amerikaanse cryptocurrency-investeerder, Tyler Howard Winklevoss – die tevens de oprichter van Winklevoss Capital Management en Gemini cryptocurrency exchange is, samen met zijn broer Cameron – deelde zijn gedachten over de toekomstige marktprijs van Bitcoin (BTC).

Volgens zijn analyse, die is gebaseerd op een gouden raamwerk om Bitcoin te waarderen, gaat de Bitcoin koers stijgen tot $500.000, als de marktomstandigheden zo door blijven gaan. Tyler verklaarde het volgende:

“Als we gelijk hebben over het gebruik van een gouden raamwerk om Bitcoin te waarderen, en Bitcoin gaat op deze weg verder, dan is het bullcase-scenario voor Bitcoin dat het momenteel ondergewaardeerd wordt met een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van Bitcoin zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het nu is, wat betekent dat we een prijs van $500.000 USD kunnen gaan zien per Bitcoin.”

Volgens zijn theorie wijzen alle indicatoren erop dat Bitcoin goud gaat inhalen als wereldwijde veilige haven. Bovendien wordt de marktkapitalisatie van goud momenteel geschat op $9 biljoen, terwijl die van Bitcoin op het moment van publicatie wordt geschat op ongeveer $200 miljard. Dit betekent dat de koningsmunt nog een stijging van minimaal 45x moet realiseren om boven goud uit te komen.

In de analogie van Tyler Winklevoss wordt de goudvoorraad momenteel beperkt door het vermogen van mensen om het nog steeds te delven. Hij vervolgde echter dat er geen limiet is aan de goudvoorraad in het universum. Hij legde uit:

“Momenteel is goud een betrouwbare waardeopslag en de klassieke inflatiehedge. Het totale aanbod van goud is eigenlijk onbekend. Hoewel goud schaars of ‘kostbaar’ blijft op planeet Aarde, kan hetzelfde niet gezegd worden met betrekking tot onze melkweg.”

Een andere factor, die volgens Tyler ervoor kan zorgen dat de Bitcoin koers enorm gaat stijgen, is de aanstaande wereldwijde valuta-inflatie. Vanwege de onbeperkte aanvoer van de dollar zal de toekomstige prijs van Bitcoin, die sterk wordt ondersteund door zijn vaste aanbod, omhoogschieten. Tyler onderstreepte:

“De inflatie komt eraan. Geld dat bij een bank is opgeslagen zal verdrinken. Geld dat wordt geïnvesteerd in activa, zoals onroerend goed of de aandelenmarkt, zal gelijke tred houden. Geld dat in goud of Bitcoin is opgeslagen, zal de plaag ontlopen. En geld opgeslagen in Bitcoin zal het snelst lopen en goud inhalen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN