Bitcoin koers

Nieuw plan vanuit de Federal Reserve kan goed nieuws zijn voor Bitcoin

De Federal Reserve heeft aangekondigd dat het van plan is om af te zien van de praktijk van het verhogen van rentetarieven om ​​hogere inflatie te voorkomen. Dit kan echter wel eens heel goed nieuws zijn voor ‘veilige havens’, zoals Bitcoin (BTC) en goud.

“Average inflation targeting”

Fed-voorzitter Jerome Powell maakte de mogelijkheid gisteren bekend in een toespraak op de Jackson Hole Economic Symposium-conferentie, die vanwege het coronavirus gedwongen virtueel gehouden werd.

Het nieuwe beleid, met de naam “average inflation targeting”, betekent dat de centrale bank meer geneigd zal zijn om de inflatie hoger op te laten lopen dan het standaarddoel van 2%, voordat de rente wordt verhoogd.

Het betekent echter ook dat de Fed minder geneigd zal zijn de rentetarieven te verhogen wanneer het werkloosheidspercentage hapert – zolang de inflatie ook maar oploopt. (Ambtenaren van de centrale bank zijn van oudsher van mening dat een lage werkloosheid overeenkomt met een hogere inflatie.)

In zijn toespraak haalde Powell een van de pijnlijke lessen van de jaren zeventig aan – toen de inflatie van de consumptieprijzen, die begin jaren zestig onder de 2% lag, naar dubbele cijfers was gestegen – maar waarschuwde hij ook dat bijna een decennium van lage inflatie zijn eigen problemen met zich mee heeft gebracht.

Hij zei het volgende:

“Velen vinden het contra-intuïtief dat de Fed de inflatie zou willen opdrijven. Aanhoudend te lage inflatie kan echter ernstige risico’s voor de economie opleveren.”

Wat betekent dit eigenlijk?

Zoals gezegd kan het nieuws wel eens goed zijn voor de veilige havens zoals Bitcoin, goud en zilver. Het is namelijk zo dat velen denken dat de aandelenmarkt wordt ondersteund door de $3 biljoen dollar aan vers gedrukt geld van de Fed, dat gedrukt werd in een poging om een economische crisis te voorkomen.

Dit heeft er echter voor gezorgd dat een hoop nieuwe investeerders op zoek zijn gegaan naar alternatieve beleggingsinstrumenten. Zo gaven wij onlangs al aan dat David Portnoy, CEO van Barstool Sports, onlangs in de crypto-markt is gestapt (hoewel hij zijn portfolio snel daarna weer verkocht had).

Volgens de oude manier van doen, als de inflatie boven de 2% zou stijgen, zou de Fed onder het vuur liggen om de rentetarieven te verhogen om te voorkomen dat deze nog hoger zou worden. Maar nu, in het nieuwe model, heeft de centrale bank ermee ingestemd dat de inflatie ‘matig’ boven de 2% -doelstelling van de Fed uit mag komen. Dit betekent dat er mogelijk nog meer geld naar de crypto-markt zal stromen.

Wat denken jullie? Zien jullie dat als goed nieuws voor Bitcoin? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN