China CBDC

Huawai lanceert blockchain-platform voor de regering van Peking

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Chinese technologiegigant Huawei heeft een op blockchain-gebaseerd platform opgezet voor de regering van Peking om de gegevens van haar burgers beter te volgen en te beheren, van medische dossiers en eigendomsregistratie tot realtime parkeerstatus van voertuigen. Dit volgens een artikel van het Chinese staatsmedia-platform People’s Daily dat gisteren gedeeld werd.

Huawei’s afdeling voor clouddiensten heeft het project mogelijk gemaakt met blockchain-technologie, zoals smart contract en gedistribueerde grootboeken. Daarnaast maakt het overheidsproject van Peking deel uit van China’s “New Infrastructure Initiative” om digitaal bestuur met blockchain te transformeren, zodat gegevens onveranderlijk zijn en kunnen worden gedeeld tussen verschillende overheidsinstanties.

Het overheidsproject van Peking heeft als doel het blockchain-platform te gebruiken om gegevens te delen met meer dan 50 instanties binnen de gemeente. Tevens zal het nieuwe platform de overheid helpen om de verspreiding van COVID-19 te monitoren, het proces van registratie van onroerend registreren te stroomlijnen en in realtime vrije parkeerplaatsen in kaart te brengen voor lokale inwoners.

Huawei, als het affichekind van de Chinese technologie, stuitte op zware kritiek en politiek verzet van de westerse wereld omdat het gebruikt zou worden om mensen te bespioneren. Als zodanig heeft de Verenigde Staten Huawei’s belangrijkste leveranciers verboden om chips aan het bedrijf te verkopen, terwijl zowel de VS als het VK lokale telecombedrijven hebben verboden om Huawei’s 5G-apparaten en -technologie te gebruiken.

De beweging weerspiegelt ook de verschuiving van de Chinese centrale overheid naar het stimuleren van de binnenlandse vraag naar opkomende technologie en diensten, naarmate het technonationalisme toeneemt en de wereldmarkt verzwakt.

Zo plaatsten wij gisteren al een artikel waarin aangegeven werd dat China momenteel al een “technologische koude oorlog” aan het voeren is met de Verenigde Staten. In het artikel zei Chris Larsen – mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van het bekende crypto-project Ripple – dat de dominantie van China, op het gebied van cryptocurrency en financiën, een belangrijk front kunnen zijn in toekomstige gevechten tussen de twee landen.

Larsen voerde tevens aan dat de dominantie van de Amerikaanse dollar zou kunnen afnemen in het licht van de technologische vooruitgang omtrent cryptocurrencies en het gebruik van digitale portefeuilles, blockchain-technologie en interoperabiliteitsprotocollen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN