India banken crypto

Cryptocurrency scam richt zich op rijke Indiase investeerders

In India is een nieuwe cryptocurrency-scam aan de gang waar cybercriminelen zich richten op rijke personen. Nadat het verbod op cryptocurrency afgelopen maart werd opgeheven, kende het land een sterke stijging van de cryptohandel en ook een toename van oplichting. Dit meldde India TV News.

Oplichters richten zich op mensen door ze berichten te sturen op sociale mediagroepen en ze uit te nodigen om Bitcoin te kopen of verkopen via hun mobiele app. De app die door de scammer wordt geadviseerd doet zich voor als een cryptocurrency exchange, maar dan volledig frauduleus. Zodra gebruikers Bitcoin op de exchange storten, reageren oplichters niet meer op vragen en verdwijnen ze.

CEO en oprichter van Avalance Global Solutions, Manan Shah, gaf aan dat een niet-geïdentificeerde man meer dan $50.000 verloor door gebruik te maken van de frauduleuze app. Een van de opmerkelijke gebeurtenissen is toen een Indiase zakenman werd opgelicht voor ongeveer $3 miljoen in USD.

Manan Shah, oprichter en CEO, Avalance Global Solutions, vertelde India TV News:

“Ik heb in het recente verleden zoveel rijke Indiërs in de val zien lopen van dergelijke nep wallets met cryptocurrency. Er kwam net een persoon naar me toe die $50.000 (meer dan Rs 37 lakh) verloor terwijl hij met zo’n nep platform te maken had.”

Sumit Gupta, mede-oprichter en CEO van de lokale crypto-beurs CoinDCX, is van mening dat er meer frauduleuze cryptodiensten zullen verschijnen naarmate Bitcoin en andere cryptocurrencies in heel India in populariteit blijven groeien. Hij voegde er het volgende aan toe:

“Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is de kans groot dat het oplichterij is. Gebruikers moeten dit vermijden. Mits het geverifieerd is door een vertrouwde partij.”

3 hoofdverdachten achter de Twitter hack opgepakt

Onlangs werden in Florida ook drie personen opgepakt die, naar verluidt, achter de grootste hack in de geschiedenis van Twitter zaten. Het zou hierbij gaan om een 17-jarige tiener, Graham Ivan Clark, het brein achter de aanval. Hij werd naar verluidt geholpen door de ​​22-jarige Nima Fazeli uit Orlando en de 19-jarige Mason Sheppard uit het VK.

Vervolgens werd bekend dat de tiener, Graham Ivan Clark, meer dan $3 miljoen aan Bitcoin bezit. Volgens het rapport van Tampa Bay Times onthulde de advocaat van Clark, David Weisbrod, tijdens een rechtszitting dat zijn client ongeveer 300 Bitcoin (momenteel ongeveer $3,35 miljoen waard) in zijn bezit heeft. Er werd echter ook duidelijk dat de Graham niet schuldig pleitte aan verschillende beschuldigingen van fraude. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN