Jack Dorsey Twitter

Drie personen opgepakt voor Twitter hack met betrekking tot Bitcoin scam

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In Florida zijn op 31 juli drie personen opgepakt die achter de grootste hack in de geschiedenis van Twitter zitten. Volgens de wetshandhavingsinstanties van Florida is de 17-jarige tiener, Graham Ivan Clark, het brein achter de aanval. Hij werd naar verluidt geholpen door de ​​22-jarige Nima Fazeli uit Orlando en de 19-jarige Mason Sheppard uit het VK.

De drie personen zijn naar verluidt gearresteerd en in hechtenis genomen. Daarnaast zouden ze aan federale agenten toegegeven hebben dat ze betrokken zijn bij het hack-incident. Chaewon zou hebben bekend dat hij heeft geholpen om toegang te krijgen tot de Twitter-accounts.

Twitter hack op 15 juli

Op woensdag 15 juli werden Twitter-accounts van prominente individuen, waaronder Elon Musk, Barack Obama, Bill Gates, Jeff Bezos en een aantal leidinggevenden in de crypto-industrie, zoals BinanceCoinbase, Justin Sun, AngeloBTC en Gemini, overgenomen door hackers, die naar verluidt toegang hadden gekregen tot interne tools voor het moderaten van content.

Er werd een scam gepost waarin Bitcoin (BTC) werd gevraagd, met de belofte dat de deelnemers het dubbele terug zouden krijgen. Het nieuws ging wereldwijd en de niet-geïnformeerde crypto-tegenstanders gaven Bitcoin nogmaals de schuld, hoewel de markten niet reageerden en de koers van het activum niet werd beïnvloed.

Clark is als volwassene aangeklaagd voor 30 misdrijven, waaronder georganiseerde fraude, communicatiefraude, identiteitsdiefstal en hacken. Alle verdachten worden beschuldigd van “samenzwering om witwassen van geld te plegen”, “samenzwering om fraude te plegen” en internationale toegang van de beveiligde computer.

De hackers zouden toegang tot de klantenserviceportal van Twitter Inc. Clack hebben gekregen. Ze gebruikten social engineering om een ​​Twitter-medewerker ervan te overtuigen dat hij een medewerker van de IT-afdeling was en dat de medewerker inloggegevens had om toegang te krijgen tot het klantenserviceportaal.

Meer dan $100.000 gestolen

Social media-gigant Twitter heeft meer licht geworpen op wat er gebeurde tijdens de spraakmakende serie van hacks die vorige week plaatsvonden. De hackers zouden ‘slechts’ 13,14 BTC ontvangen hebben ter waarde van ongeveer $120.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN