McAfee

Wat is een cryptocurrency exchange?

Een cryptocurrency exchange is een handelsplatform waarop je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het is dus een plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten en je kunt er naast Bitcoin (BTC) ook vaak altcoins kopen.

Iedere cryptocurrency exchange heeft zijn eigen muntenaanbod. Dat wil zeggen dat als je ergens in wil investeren je eerst moet uitzoeken of ze deze munt ook aanbieden. Het komt dus regelmatig voor dat je bij meerdere cryptocurrency exchanges een account moet aanmaken. Een cryptocurrency exchange is 24/7 geopend en sluit dus nooit, waardoor je dus op ieder moment van de dag kunt traden.

Cryptocurrency exchanges bieden in de meeste gevallen zowel fiat naar crypto transacties als crypto naar crypto transacties aan. Op Binance kan een gebruiker bijvoorbeeld Bitcoin kopen met zijn euro’s of zijn Bitcoin verkopen voor Ethereum (ETH).

Cryptocurrency exchanges op een rijtje

Waar moet je op letten?

Het is altijd belangrijk om op te letten bij welke cryptocurrency exchange je een account aanmaakt. Waar kun je bijvoorbeeld op letten:

  1. Bekijk altijd of een cryptocurrency exchange betrouwbaar is.
  2. Welke cryptocurrencies worden er aangeboden.
  3. Exchanges moeten ook ergens aan verdienen en berekenen daarom een vergoeding, zowel bij het storten, opnemen en het uitvoeren van een transactie (handelen).

Crypto exchange vs broker

Er wordt vaak de vraag gesteld wat het verschil is tussen een crypto exchange en een broker. Zie hieronder de verschillen:

  • Cryptocurrency exchange: platforms die kopers en verkopers met elkaar verbinden, zoals Binance.
  • Broker: platforms die cryptocurrencies zelf inkopen en verkopen (ze rekenen hier een vergoeding voor), zoals de Nederlandse broker Bitcoin Meester.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN