Craig Wright Satoshi Nakamoto

De 17-jarige tiener, die wordt beschuldigd van de Twitter hack, heeft meer dan $3 miljoen aan Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De tiener uit Florida, Graham Ivan Clark, die ervan wordt beschuldigd Twitter vorige maand te hebben gehackt, bezit meer dan $3 miljoen aan Bitcoin (BTC). Volgens het rapport van Tampa Bay Times op zondag onthulde de advocaat van Clark, David Weisbrod, tijdens een rechtszitting op zaterdag dat zijn client ongeveer 300 Bitcoin (momenteel ongeveer $3,35 miljoen waard) heeft. De aanklagers beweerden dat de Bitcoin illegaal verkregen moeten zijn, verwijzend naar Clarks ‘gedrag’ omtrent de Twitter-hack.

Clark was vorig jaar onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek

De advocaat van Clark ontkende de beweringen van aanklagers en zei dat Clark vorig jaar het voorwerp was van een strafrechtelijk onderzoek, waarbij de aanklagers destijds ongeveer $15.000 in contanten en 400 bitcoin van Clark in beslag hadden genomen. De aanklagers keerden later het geld en 300 Bitcoin terug aan Clark. Weisbrod betoogde dat dit aantoonde dat deze Bitcoin legaal verkregen waren:

“Ik kan geen grotere aanwijzing van legitimiteit bedenken dan wetshandhaving die het geld teruggeeft”, merkte de advocaat op.

Het is niet duidelijk waarom aanklagers slechts 300 Bitcoin hebben geretourneerd en niet alle 400 Bitcoin, toen ze naar verluidt weigerden om Clark destijds in te rekenen.

Aanklagers stelden een borgtocht van $725.000 in voor Clark

De tiener uit Florida werd op 31 juli gearresteerd en wordt geconfronteerd met 30 aanklachten wegens het promoten van een Bitcoin-weggeefactie door populaire Twitter-accounts te hacken. Aanklagers noemen hem het ‘meesterbrein’ achter de enorme inbreuk op de beveiliging van de social media-gigant.

Tijdens de hoorzitting hebben de aanklagers een borgtocht van $725.000 vastgesteld voor de verdachte, dat is zes keer het bedrag waar hij van wordt beschuldigd te hebben gestolen tijdens de Twitter-hack.

Twee andere mensen zijn ook beschuldigd van hun vermeende deelname aan de hack. Ze worden geconfronteerd met federale aanklachten omdat ze volwassen zijn, terwijl Clark wordt geconfronteerd met staatsaanklachten. De 19-jarige Britse inwoner, Mason Sheppard, en de 22-jarige inwoner van Florida, Nima Fazeli, zouden beide medeplichtig zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN