FBI gaat grootschalige Twitter-account hacks onderzoeken

Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) zou een onderzoek uitvoeren naar de spraakmakende hack van verschillende Twitter-accounts, die resulteerde in de verspreiding van oplichtingsberichten van Bitcoin-weggeefacties.

Op woensdag tweette een aantal spraakmakende accounts, waaronder die van Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama, Uber en Apple, een cryptocurrency-scam, als gevolg van een grootschalige hack. Tevens werden crypto-gerelateerde accounts, zoals BinanceCoinbase, Justin Sun, AngeloBTC en Gemini, getroffen door de hack.

Uit rapporten van Reuters en de Wall Street Journal blijkt nu echter dat de FBI een onderzoek is begonnen, maar nog geen officiële statements gemaakt heeft over de zaak. De FBI gaf echter wel het volgende aan:

“We zijn op de hoogte van het beveiligingsincident van vandaag waar verschillende Twitter-accounts van vooraanstaande personen bij betrokken zijn. De accounts lijken te zijn gecompromitteerd om een cryptocurrency-scam te delen.”

Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin vermoed werd dat een insider bij Twitter verantwoordelijk zou zijn voor de hacks, volgens gelekte screenshots van Motherboard en twee andere bronnen die accounts overnamen.

Een van de bronnen vertelde het volgende aan Motherboard:

“We gebruikten een vertegenwoordiger die letterlijk al het werk voor ons deed.”

De tweede bron voegde eraan toe dat ze de insider van Twitter hadden betaald.

Een Twitter-woordvoerder vertelde Motherboard dat het bedrijf nog steeds onderzoekt of de werknemer zelf de accounts heeft gekaapt of dat hij/zij hackers toegang heeft verleend tot de tool.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!