Centrale bank van Thailand: ontwikkeling van eigen digitale valuta gaat een stapje verder

De centrale bank van Thailand (Bank of Thailand) is naar verluidt een nieuwe fase ingegaan in de ontwikkeling van haar digitale valuta (CBDC). Bovendien is de bank van plan om grote bedrijven erbij te betrekken bij de uitbreiding van haar digitale valuta. Dit meldde NationThailand op 16 juli.

Centrale bank van Thailand maakt gebruik van digitale valuta

De Bank of Thailand gebruikt naar verluidt op dit moment al een CBDC voor financiële transacties met enkele grote bedrijven. Daarnaast zal de centrale bank van Thailand volgens het rapport in september 2020 de digitale valuta gaan gebruiken voor transacties met de Hong Kong Monetary Authority.

Vachira Arromdee, Bank of Thailand assistent-gouverneur, zei het volgende:

“De centrale bank van Thailand denkt ook na over het uitbreiden van het gebruik van de cryptocurrency voor het grote publiek, maar voordat een dergelijke actie wordt ondernomen, moet er een uitgebreide studie worden afgerond.”

Ze gaf verder aan dat de cryptocurrency negatieve gevolgen kan hebben voor commerciële banken door een tussenpersoon bij financiële transacties weg te nemen. Aan de positieve kant worden de kosten van financiële transacties verlaagd. Er zijn dus verschillende redenen waarom ze zich eerst meer willen verdiepen in een eigen digitale valuta, voordat ze het besluit nemen om zelf van start te gaan.

Verder besprak Vachira over de CBDC ervaring van China en beweerde dat de openbare uitrol van de digitale yuan momenteel nog geen invloed heeft gehad op het financiële systeem van China.

Zoals gemeld, lanceerde de centrale bank van Thailand in juni 2020 officieel dat het een prototype gaat ontwikkelen voor een betalingssysteem dat afhankelijk is van een digitale valuta.

Landen onderzoeken en experimenteren CBDC

Verschillende andere centrale banken over de hele wereld onderzoeken en experimenteren ook met het idee over het uitgeven van een CBDC. Hieronder zetten we verschillende artikelen voor jullie op een rijtje van de landen die ook aan een eigen digitale valuta denken:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!