Huobi

Bank of Thailand onthult lancering prototype voor eigen digitale valuta

De centrale bank van Thailand heeft plannen bekendgemaakt dat het een prototype gaat ontwikkelen voor een betalingssysteem dat afhankelijk is van een digitale valuta vanuit de centrale bank. Dit werd bekendgemaakt in een officieel persbericht van The Bank of Thailand.

Een digitale valuta van een centrale bank, ook wel bekend als CBDC, is een digitale valuta die ontwikkeld is door een centrale bank en kan voor de centrale banken interessant zijn, omdat ze lagere transactiekosten en hogere snelheden beloven.

Het prototype van Thailand is een commercieel betalingssysteem dat zal dienen om ​​snellere en efficiëntere betalingen voor bedrijven te bevorderen. De digitale valuta prototype zal geïntegreerd worden in het grootste en oudste cement- en bouwmaterialenbedrijf van Thailand, Siam Cement Public Company Limited, en haar leveranciers

1xbit

Het project begint naar verluidt in juli 2020 en zal tot het einde van dit jaar lopen. Na afronding zal de bank deze evalueren en haar bevindingen publiceren.

“Het project markeert een belangrijke stap in het verbreden van de reikwijdte en acceptatie van CBDC naar een breder publiek, te beginnen met grote bedrijven”, schreef het in een verklaring.

Landen die bezig zijn met een eigen digitale valuta

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat, na jaren van onderzoek, de Bank of Canada bezig is met het ontwerpen van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CDBC)

Daarnaast hebben wij al eerder aangegeven dat China op het punt lijkt te staan ​​om hun eigen CBDC uit te geven. Het land gaf zelfs aan dat het verwacht dat zij de CBDC tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 kunnen gaan testen.

Een ander Aziatisch land, Zuid-Korea, gaf onlangs ook aan dat het een juridische adviesgroep gevormd heeft om digitale valuta’s te onderzoeken.

Tevens is Zweden in februari van dit jaar gestart met het testen van een eigen CBDC, genaamd e-krona. De pilot zal naar verluidt een jaar duren, tot februari 2021.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN