Bank of England denkt aan het uitgeven van een digitale valuta

De Bank of England (BoE) vraagt zich, naar verluidt, af of het een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) moet creëren, aldus gouverneur Andrew Baily.

Bailey, die tijdens een webinar met studenten sprak, werd als volgt geciteerd:

“We kijken naar de vraag of we een digitale munteenheid van de Bank of England moeten creëren. We blijven ernaar kijken, omdat dit enorme gevolgen heeft voor de aard van betalingen en de samenleving.”

Volgens Bailey zal een, door de Bank of England uitgegeven, digitale valuta “een zeer groot ding zijn”, hoewel het tijd kan kosten voor de financiële instelling om haar aandacht te besteden aan de ontwikkeling van de valuta.

Bloomberg meldde verder dat Bailey tevens aangaf dat hij gelooft dat we over een paar jaar “richting een soort digitale valuta gaan”. De Bank of England, zo voegt het nieuwsmedium toe, maakt deel uit van een groep grote centrale banken die samenwerken aan de potentiële ontwikkeling van digitale valuta’s vanuit centrale banken. Deze groep werd opgericht nadat Facebook zijn cryptocurrency-project Libra had aangekondigd.

Een jaar geleden gaf Mark Carney – de gouveneur van de Bank of England – op een conferentie van centrale banken in Portugal, nog aan dat Facebook’s nieuwe Libra-cryptocurrency echte use-cases zou kunnen hebben, mits het kan voldoen aan de wettelijke eisen.

De gouveneur zei, het volgende:

“De BoE was daar om de financiële en monetaire stabiliteit te garanderen en het zou de voorstellen van Facebook zeer nauw en gecoördineerd bekijken op G7 niveau, de Bank of International Settlements, de Financial Stability Board en het IMF.”

Dit zijn dus al twee gouveneurs die welwillend tegenover een potentiële CBDC staan. Gaat hij er dan echt komen? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!