Bank of Japan treft voorbereidingen voor digitale valuta

Bank of Japan (BOJ) vice-gouverneur Masayoshi Amamiya, zei dat het land klaar moet zijn voor het geval dat de vraag naar een ‘digitale yen’ toeneemt. Dit meldde Reuters op 30 januari.

Masayoshi Amamiya gaf aan dat de BOJ momenteel niet direct plannen heeft om een Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te geven. Er moeten namelijk eerst verschillende factoren onderzocht worden, zoals de impact op het monetaire beleid en maatregelen om te zorgen voor strikte beveiligingsstandaarden.

Hij zei ook dat het ‘zeer belangrijk’ is voor de centrale bank van Japan om de technologie van digitale valuta’s te verkennen. Daarnaast voegde hij het volgende eraan toe:

“De technische innovatie is erg snel. Afhankelijk van hoe dingen zich ontvouwen in de wereld van afwikkelingssystemen, zou de publieke vraag naar CBDC’s kunnen stijgen in Japan. We moeten bereid zijn om te reageren als dat gebeurt.”

Amamiya zei dat de manier waarop het monetaire beleid de rentetarieven, activaprijzen en bankleningen beïnvloedt, waarschijnlijk niet veel zal veranderen. Ook zelfs niet als centrale banken hun eigen digitale valuta gaan uitbrengen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!