BlockCrushr klaagt ConsenSys aan vanwege het stelen van bedrijfsgeheimen

De Canadese tech-startup BlockCrushr Labs sleept het blockchain-softwaretechnologiebedrijf ConsenSys voor de rechter vanwege het stelen van bedrijfsgeheimen.

In de ingediende aanklacht beweert BlockCrushr dat het op Ethereum gerichte bedrijf hun idee voor een terugkerende betalingsoplossing heeft gestolen, dat gebaseerd was op smart contracts. Volgens de aanklacht lanceerde ConsenSys zijn platform, “Daisy Payments”, één dag voordat BlockCrushr haar eigen product lanceerde.

In 2018 nam het Canadese bedrijf deel aan het ConsenSys Tachyon Accelerator-programma, waarin het team ConsenSys ontmoette en “elk aspect van haar marketing-, financiële, technische en regelgevende strategie uitwerkte”. Volgens de aanklacht deelde BlockCrushr ook de broncode voor zijn platform voor terugkerende betalingen.

De aanklager beweert dat ConsenSys zei dat het de startup zou helpen met financiering en investeringen, die BlockCrushr zegt dat het nooit heeft ontvangen. In februari 2019 stopte het ConsenSys-team “abrupt hun communicatie” met BlockCrushr en de beloofde financiering en investeringen kwamen er ook niet. Hierdoor moest de startup “werknemers ontslaan en haar activiteiten stroomlijnen”.

Na het verkrijgen van financiering bij een nieuwe investeerder, probeerde de startup zijn product voor terugkerende betalingen zo snel mogelijk op de markt te brengen. Op 22 augustus 2019, één dag voor de geplande productlancering, lanceerde ConsenSys Daisy Payments. In de rechtszaak beschuldigde BlockCrushr dat ConsenSys “hun vertrouwenspositie gebruikt heeft” om “een identiek, concurrerend product” te lanceren.

BlockCrushr eist compensering, royaltyschade, de winsten gemaakt door ConsenSys, een gerechtelijk bevel en dekking van de juridische kosten.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!