ConsenSys gaat compliance service aanbieden

ConsenSys, de ontwikkelstudio gericht op Ethereum-projecten, brengt een compliance service uit om beurzen en gedecentraliseerde finance (DeFi) -projecten te ondersteunen tijdens het Know-Your-Customer (KYC) -proces. Dit volgens een artikel dat gisteren op Bloomberg verscheen.

Lex Sokolin, directeur van ConsenSys in Londen, zei het volgende:

“Er zijn steeds meer mensen die gedecentraliseerde apps bouwen die dit als puzzelstuk nodig hebben. Wat we proberen te doen, is de activiteiten op de gedecentraliseerde finance infrastructuur veel veiliger, gemakkelijker te traceren en transparanter te maken.”

1xbit

In de crypto-markt is het know-your-customer-beleid vaak een groot probleem, vooral omdat de autoriteiten steeds meer toezicht houden. Hierdoor hebben veel crypto-beurzen externe compliance- en analyseproviders ingehuurd, zoals Chainalysis Inc. en CipherTrace Inc. om hen te helpen bepalen of een bepaalde klant munten bezit, die mogelijk verband houden met hacks of criminele activiteiten.

ConsenSys zal met dit systeem transacties kunnen analyseren van meer dan 280.000 munten die op Ethereum zijn uitgegeven. Het zal zich richten op beurzen en DeFi-projecten, die leningen en andere financiële functies aanbieden door gebruik te maken van smart contracts.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!