60% van de investeerders neemt Bitcoin mee naar zijn graf

De bekende goud-investeerder en Bitcoin (BTC)-criticus, Peter Schiff, heeft onlangs een peiling uitgevoerd en vraagt zijn volgers hoelang het moet duren als de prijs van BTC onder $10.000 blijft voordat men gaat verkopen.

Schiff bood zijn volgers middels een enquête vier opties waaruit ze konden kiezen: nog een jaar, nog twee jaar, nog tien jaar, en ik neem het mee naar mijn graf.

“Deze quiz is voor Bitcoin HODLers. Hoeveel langer moet de prijs van Bitcoin onder de $10.000 blijven voordat je de handdoek in de ring gooit en verkoopt?”

Het grootste deel (57% van de mensen) laat met deze stemronde zien hoe waardevol Bitcoin voor hen is en geven aan dat ze niet bereid zijn BTC om te verkopen, ze nemen het zelfs mee naar hun graf. Ze spreken hun vertrouwen uit ondanks dat BTC voor het grootste deel van dit jaar onder de $10.000 bleef.

Peter Schiff en zijn kritiek op Bitcoin

We hebben al vaker opmerkingen gezien waarbij we kunnen stellen dat Peter Schiff het niet echt op Bitcoin heeft en goud zijn favoriet is. Zo zei hij dit jaar nog dat alleen dwazen voor Bitcoin kiezen en ‘Bitcoin net als fiat is, en goud echt waarde heeft

Ook plaatste hij recentelijk een bericht op Twitter waarin hij aangaf dat goud zich momenteel in een bullmarkt en Bitcoin in een bearmarkt bevindt.

“Hoewel #goud niet op een recordhoogte staat, bevindt het zich op een bullmarkt. Het is gestegen sinds de bodem van december 2015 en bereikte deze week een hoogtepunt in 9 jaar. Maar #Bitcoin bevindt zich in een bearmarkt. Het bereikte zijn dieptepunt in december 2018, maar de daaropvolgende rally piekte in juni 2019. Het is nog steeds 40% lager dan dat hoogste punt.”

Goud is uitgefaseerd

Echter zijn er gelukkig ook andere bekende personen die hier anders over denken. Zo zei de auteur van Rich Dad, Poor Dad, Robert Kiyosaki, onlangs nog dat hij meer toekomstperspectief ziet in Bitcoin dan goud. Hij gaf onlangs in gesprek met Anthony Pompliano aan dat goud wordt uitgefaseerd en dat de wereld van BTC in zicht komt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!