Peter Schiff: alleen dwazen kiezen voor Bitcoin

Er gaat bijna geen week voorbij, zonder dat Peter Schiff zich uitlaat over Bitcoin (BTC). En je raadt het al, vandaag plaatste hij weer iets over ’s werelds grootste cryptocurrency. Hij reageerde deze keer op een tweet van @JKwoski, die hem uitlokte met een chart van BTC.

Peter Schiff reageerde als volgt:

“Alleen dwazen kiezen voor Bitcoin. Tot dusver is goud dit jaar met meer dan 7% gestegen, terwijl Bitcoin met 3% is gedaald. Goud is slechts verwijdert 2% van zijn hoogste punt in 2020, terwijl Bitcoin 35% onder het hoogtepunt van 2020 verhandelt wordt!”

Schiff wees er ook op dat, tijdens de financiële crisis van 2008, goud met ongeveer 25% daalde en in zeven maanden een nieuw hoogtepunt bereikte. Op basis daarvan maakte hij zijn voorspelling:

“Tijdens de financiële crisis van 2008 daalde goud met ongeveer 25% en duurde het 7 maanden om een ​​nieuw hoogtepunt te bereiken. Dit keer daalde het goud slechts met ongeveer 15% en kan het in minder dan een maand opnieuw een hoogtepunt bereiken. Dit laat zien hoeveel groter deze financiële crisis is en hoeveel roekelozer het huidige Fed-beleid is.”

Bitcoin zit nog steeds in een bearmarkt

In een andere tweet zei Schiff dat Bitcoin-voorstanders hem beschuldigen van het negeren van de winst van 12% van Bitcoin. Hij reageerde op hen met het volgende:

“Bitcoin bevindt zich nog steeds in een bearmarkt. Het is nog steeds met 35% gedaald ten opzichte van het hoogtepunt in 2020 en 3% YTD. Goud bevindt zich daarentegen in een bullmarkt. Het is slechts 2% verwijdert onder het hoogtepunt van 2020 en maakte een stijging van 7%.”

Zoals wij vaker hebben laten zien, laat Schiff geen kans voorbij gaan om de draak te steken met Bitcoin. Op 10 maart steeg Bitcoin naar $8.150, voordat hij weerstand ondervond en werd teruggeduwd naar $7.730, terwijl het grootste deel van de markt zich in een vrije val bevond. Schiff negeerde dit destijds en reageerde met het volgende:

‘Bitcoin is niet langer een niet-gecorreleerd activum. Het is positief gecorreleerd aan risicovolle activa, zoals aandelen, en negatief gecorreleerd aan veilige havens zoals goud. Wanneer risicovolle activa dalen, daalt Bitcoin meer. Maar wanneer risicovolle activa stijgen, stijgt Bitcoin minder. Er zit geen meerwaarde in dat.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!