Peter Schiff: ‘Bitcoin is net als fiat, maar goud heeft echt waarde’

Peter Schiff, een bekende econoom, goud-investeerder en Bitcoin (BTC)-criticus, heeft Bitcoin alweer bekritiseerd in een recent Twitter bericht. Hij gaf aan dat de koningsmunt in feite net zo is als een fiat-valuta. Wat een valuta is die door de overheid wordt uitgegeven, zoals de Amerikaanse dollar.

Hij plaatste het volgende bericht op Twitter:

“De Fed begint #BTC te snappen. Het categoriseert het met fiat, in tegenstelling tot goud dat echte waarde heeft. Het ziet niets nieuws in Bitcoin, alleen op de manier waarop het wordt uitgewisseld. Aangezien het vertrouwen in zowel traditionele als crypto fiat verloren gaat, zullen spaarders terugkeren naar goud.”

Zijn reactie komt voort uit een artikel van 18 juni van Liberty Street Economics. Dit is een blog onder de bevoegdheid van de Federal Reserve Bank of New York. Hierin werd gesteld dat cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, gewoon contant geld zijn, maar dan in een andere vorm.

“Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen worden vaak beschreven als een nieuw soort geld, maar dit is een misvatting. BTC is misschien geld, maar het is geen nieuw soort geld.”

In het artikel wordt het verschil uitgelegd tussen de manieren waarop mensen geld transacties uitvoeren en geld zelf. Als je dit doet, blijkt dat geld met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met BTC al eeuwen bestaat. “De mogelijkheid om elektronische uitwisselingen te doen zonder een vertrouwde partij – een bepalend kenmerk van Bitcoin – is radicaal nieuw”, aldus de post:

“Bitcoin is geen nieuwe geldklasse, het is een nieuw type uitwisselingsmechanisme en dit type uitwisselingsmechanisme kan een verscheidenheid aan geldsoorten en andere soorten activa ondersteunen.”

Peter Schiff is geen Bitcoin fan

Het zal voor de meesten binnen de crypto-omgeving niet nieuw zijn dat Peter Schiff zich negatief uitlaat over Bitcoin. Hoewel Schiff niks met BTC te maken wil hebben, heeft hij het toch opvallend vaak over ’s werelds grootste cryptocurrency. Eerder in maart gaf hij op Twitter aan dat alleen dwazen voor Bitcoin kiezen en zelfs nog een maand eerder zei hij dat Bitcoin voor sukkels is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!