PayPal heeft interesse in cryptocurrencies bevestigd door brief aan Europese Commissie

PayPal heeft het eerdere gerucht, dat het zich gaat bezighouden met cryptocurrencies, bevestigd door een brief aan de Europese Commissie. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Het document werd oorspronkelijk ingediend op 20 maart en was bedoeld als reactie op de openbare raadpleging van de Europese Commissie over het bouwen van een raamwerk voor de Europese Unie voor de crypto-markt, waarvan de feedbackperiode liep van december 2019 tot en met maart 2020.

In de brief gaf PayPal aan dat het “de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van crypto en blockchain / gedistribueerde grootboeken continu bewaakt en evalueert”, waarbij hij benadrukte dat het een “geharmoniseerde” regelgevingsaanpak prefereert die innovatie niet in gevaar brengt.

Verder besprak PayPal zijn relatie met cryptocurrencies en merkte op dat het in 2019 lid werd van de Libra Association om meer te leren over het voorgestelde gebruik van blockchain-technologieën om financiële diensten te verlenen aan bevolkingsgroepen over de hele wereld, die niet over een bankrekening beschikken. De betalingsgigant gaf tevens aan dat het later uit de Libra Association stapte omdat het begon te werken aan een eigen oplossingen in deze markt:

“Sinds de start van het project heeft PayPal unilaterale en tastbare stappen ondernomen om zijn capaciteiten op dit gebied verder te ontwikkelen, en daarom – zonder de waarde van het project in twijfel te trekken – het besluit genomen om niet deel te nemen aan de Libra Association en zich te blijven concentreren op vooruitgang onze bestaande missie en zakelijke prioriteiten om de toegang tot financiële dienstverlening te democratiseren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!