PayPal Libra Association

Follow-up: PayPal trekt zich officieel terug uit Libra

Zoals eerder vermeld gingen er al geruchten rond de terugtrekking van PayPal uit Libra, echter gaf de betalingsverwerker op vrijdag 4 oktober officieel aan dat het de stichting zou verlaten.

PayPal zei het volgende in een verklaring tegen Cointelegraph:

“We blijven de ambities van Libra steunen en kijken uit naar een voortdurende dialoog over manieren om in de toekomst samen te werken. Facebook is een al lang bestaande en gewaardeerde strategische partner van PayPal, en we zullen blijven samenwerken met en Facebook op verschillende manieren ondersteunen.”

Een schaap over de dam?

Andere partijen hebben onlangs ook hun bezorgdheid geuit over de aandacht van de regelgevende instanties voor de munt. Het doel van Libra is om de wereldwijde betalingsmarkt op te schudden en om gebruikers, tegen lage kosten, geld naar elkaar te laten sturen.

Het gevaar is dus dat andere partijen het voorbeeld van PayPal zullen volgen en de Libra Association een leegloop ervaart. Zo zijn er, naar verluidt, soortgelijke zorgen bij Visa, Mastercard en Stripe. Stripe ontkende overigens dat het overwoog om uit te stappen.

Volgens Dante Disparte, hoofd van policy en communications bij de Libra Association, zijn er echter 1500 ‘entiteiten’ die interesse hebben om onderdeel te worden van de Libra Association. En Bloomberg wist zelfs te melden dat er met een aantal van hen al gesprekken gevoerd is en zelfs al contracten zijn opgesteld.

Eerder deze week plaatsten wij nog een bericht dat aangaf dat het testnet van Libra online is en dat het project bezig is met het oplossen van technische uitdagingen vóór de lancering van het mainnet.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN