Libra

Gerucht: PayPal gaat cryptocurrencies aanbieden

Hoewel het niet officieel is bevestigd, gaan er geruchten rond dat PayPal een initiatief aan het uitrollen is om cryptocurrencies aan te bieden aan zijn 325 miljoen gebruikers. Dit volgens bronnen die contact hebben gehad met CoinDesk.

Crypto-investeerders hebben op dit moment al de mogelijkheid om PayPal als opname optie te gebruiken op crypto exchanges zoals Coinbase. Echter is dit de eerste keer dat het nieuws naar buiten komt dat PayPal zelf de intentie heeft om dit soort diensten aan te bieden.

Met deze functie kunnen gebruikers Bitcoin (BTC) en andere altcoins rechtstreeks van hun online account kopen door verbinding te maken met een externe partij zoals Coinbase of Bitstamp.

Eén van de drie niet nader genoemde bronnen zei het volgende:

“Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks van PayPal en Venmo zullen toestaan. Ze zullen een soort van ingebouwde portemonnee-functionaliteit hebben, zodat je die daar kunt opslaan.”

Het is verder nog niet bekend welke cryptocurrencies aangeboden zullen worden. De anonieme bron heeft gezegd dat de verwachting groot is dat PayPal met verschillende crypto-beurzen zal gaan samenwerken om liquiditeit te verkrijgen. CoinDesk meldde dat in termen van timing de verwachting is dat het nieuwe initiatief binnen drie maanden uitgerold zal gaan worden.

Samenwerking met Coinbase en Bitstamp

De geruchten gaan dat cryptocurrency exchanges Coinbase en het in Luxemburg gevestigde Bitstamp worden genoemd als waarschijnlijke kanshebbers die zullen samenwerken met PayPal. Zowel Coinbase als Bitstamp weigerden tot op heden om commentaar te geven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN