VISA is op zoek naar blockchain-ontwikkelaars met ervaring in Ripple, Ethereum, R3 of Bitcoin

Volgens een recente vacature van de betalingsverwerkingsgigant op zijn Nieuw-Zeelandse website, is het bedrijf op zoek naar een “sterke ontwikkelaar met ervaring met Ethereum en blockchain-architectuur” om zich bij zijn Global Commercial Payments-team aan te sluiten, dat werkt aan gedistribueerde applicaties.

De vacature geeft het volgende aan:

“Onze ideale kandidaat heeft gedistribueerde applicaties gebouwd en uitgebracht, heeft gewerkt met de Ripple-, R3-, Ethereum- en/of Bitcoin-blockchain en heeft ervaring met Solidity.”

Succesvolle sollicitanten zullen de taak krijgen om te werken aan Visa’s “niet-kaartgebaseerde betalingsinnovatie en product.”

Ondanks de duidelijke focus van de advertentie op Ethereum-ontwikkelaars, wil dit niet zeggen dat Visa’s blockchain-betalingsproduct gebruik gaat maken van de Ethereum-blockchain. Hetzelfde geldt voor Ripple of Bitcoin, die ook genoemd worden in de advertentie.

1xbit

Dit vermoeden wordt sterker als we verder de vacature bekijken. Een van de vijf “prioriteits verticalen” is namelijk “Hyperledger-chaincodeontwikkeling in Go-lang”. Tevens is één van de belangrijkste verantwoordelijkheden; “de relatie van het bedrijf onderhouden met het Hyperledger-initiatief.”

R3 wordt ook aangehaald in de vacature en is op zijn beurt een open-source blockchain-project gericht op het creëren van permissioned blockchains voor particuliere ondernemingen, vergelijkbaar met Hyperledger.

Meer Visa nieuws

Eerder vandaag plaatsten wij nog een bericht waarin Visa’s hoofd crypto aangaf dat digitale valuta’s vanuit de centrale bank, of CBDC’s, misschien wel één van de belangrijkste trends in het komende decennium zullen zijn.

In mei dit jaar vroeg Visa een patent aan, bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office, voor een eigen digitale valuta op basis van blockchain-technologie. Bij acceptatie van de aanvraag heeft Visa het recht om wereldwijd iedere gecontroleerde valuta, vanuit centrale banken, te digitaliseren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!