Visa vraagt patent aan voor eigen digitale valuta

Visa heeft bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office een patent aangevraagd voor een eigen digitale valuta op basis van blockchain technologie. Het doel van de valuta is om uiteindelijk fysieke valuta’s te vervangen.

Bij acceptatie van de aanvraag heeft Visa het recht om wereldwijd iedere gecontroleerde valuta, vanuit centrale banken, te digitaliseren.

De aanvraag van Visa beschrijft een aan fiat gekoppeld cryptocurrency-systeem dat gebruik maakt van een gedistribueerd grootboekplatform. Iedere keer dat een dollar aan digitale fiat-valuta wordt gecreëerd, wordt ervoor gezorgd dat een overeenkomstige fysieke dollar uit de circulatie wordt gehaald, om de waarde van de digitale fiat-valuta te reguleren.

“Gebruikers kunnen digitale valuta hebben met dezelfde denominatie als de lokale fysieke valuta.”

Deze verschuiving zorgt ervoor dat fiat-valuta’s geleidelijk op een naadloze manier van de markt worden gehaald, om zo ruimte te creëren voor een virtuele valuta die onveranderlijk is omdat hij wordt vastgelegd in een wereldwijd grootboek.

Visa geeft toestemming voor Coinbase debetkaart

Begin dit jaar gaf Visa toestemming aan Coinbase om een ​​debetkaart uit te geven waarmee de gebruiker crypto kan uitgeven, i.p.v. fiat valuta. Met de Coinbase debetkaart kunnen gebruikers, die een Coinbase account hebben, betalingen met cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) uitvoeren bij elke winkel die Visa accepteert.

Dit nieuw initiatief waarmee we een Visa-dollar ondersteuning krijgen op de blockchain, zal een innovatieve toegangsweg creëren tussen de fiat- en crypto-economieën.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!