Ethereum 2.0 kan straks 100.000 transacties per seconde aan

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft gezegd dat het aantal transacties per seconde (TPS) aanzienlijk sneller zullen worden met Ethereum 2.0. Vitalik Buterin lijkt hiermee in te spelen op de veel besproken schaalbaarheidsproblemen, dat een mogelijke blokkade is voor de adoptie van blockhain.

Vitalik Buterin beweert dat de schaalvergroting voor Ethereum 2.0 geleidelijk aan zal verlopen. Met de overgang naar Ethereum 2.0 zullen de transacties per seconde eerst naar 2.000 en 3.000 TPS gebracht worden. Het netwerk zal echter door de verbeteringen uiteindelijk naar 100.000 transacties per seconde stijgen.

Hij plaatste het volgende Twitter bericht:

“ETH2-schaling voor gegevens zal beschikbaar zijn *vóór* ETH2-schaling voor algemene berekening. Dit houdt in dat rollups gedurende ten minste een paar jaar het dominante schaalparadigma zullen zijn: eerst ~ 2-3k TPS met eth1 als gegevenslaag, daarna ~ 100k TPS met eth2 (fase 1).”

1xbit

Hiermee suggereert Buterin dat het netwerk niet meteen volledig zal overgaan naar Ethereum 2.0, maar dat dit stapsgewijs zal gaan gebeuren.

Wat is Ethereum 2.0?

ETH 2.0 vertegenwoordigt voornamelijk een overgang van mining (proof-of-work) naar staking (proof-of-stake), waardoor Ethereum veel efficiënter en veiliger zal zijn, en daarnaast in staat zal zijn om grotere transactievolumes te verwerken.

Om te kunnen staken en dus een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten (staken) en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!