Bitcoin koers stijging zorgde voor $23 miljoen aan liquidaties op BitMEX

De Bitcoin (BTC) koers steeg vandaag met ruim $500, wat miljoenen aan liquidaties veroorzaakte op BitMEX. De koningsmunt steeg binnen 90 minuten van rond de $6.650 naar een hoogtepunt van $7.145.

De plotselinge beweging veroorzaakte zorgen voor ruim $23 miljoen aan liquidaties op BitMEX, volgens gegevens van Skew.

Bron: Skew.

Veel mensen waren bearish

Voor de stijging bestond meer dan 93% van de totale liquidaties van $23 miljoen uit shortposities. Dit komt mede omdat de Bitcoin koers tijdens de vroege Aziatische handelsuren gedaald was tot een dieptepunt van minder dan $6.500, omdat het de afgelopen dagen meerdere keren werd afgewezen boven $7.000. Het is daarom niet verrassend dat de meeste posities op BitMEX naar de bearish kant leunden.

Het is vermeldenswaard dat plotselinge en aanzienlijke prijsbewegingen bijna altijd leiden tot het liquidaties van long- of shortposities, wat op zijn beurt bijdraagt ​​aan de neerwaartse of opwaartse prijsdruk.

Toen Bitcoin bijvoorbeeld tijdens de vroege Amerikaanse handelsuren op 12 maart onder de $6.000 zakte, zorgde BitMEX voor de liquidatie van bijna $700 miljoen aan longposities. Dat zorgde voor een domino-effect en stuurde de koers naar een nog lager dieptepunt.

Waar gaan we nu heen?

CryptoMichaël gaf gisteren, in zijn analyse op onze website, het volgende aan als Bullish scenario:

Bitcoin prijs analyse 15-4
Bron: TradingView

“Het positieve scenario voor Bitcoin betekent dat de koers het $6,600-6,700 gebied behoudt als steun. Dit zou kunnen betekenen dat de koers kopers vindt op dit niveau en er een mogelijke nieuwe rally kan ontstaan.”

Hij ging verder met:

“Een duidelijke doorbraak van de kleine neerwaartse trend brengt als koersdoelen $7,600-8,000. Dit niveau is nog niet getest voor een bevestiging van weerstand en kan mogelijk het einde van een pre-halving rally betekenen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!