Bitcoin analyse

CryptoMichaël: gaat de Bitcoin koers nog een stijging doormaken?

Bitcoin (BTC) heeft een sterke rally laten zien in de laatste weken, aangezien de Bitcoin prijs steeg van $3,750 naar $7,500, een koersstijging van 100%. Maar is dit voer voor verdere stijgingen? Het lijkt er op aan te komen wat de aandelenmarkten doen, aangezien alles gecorreleerd is met elkaar. De aandelen en grondstoffenmarkten hebben ook sterke stijgingen laten zien sinds 12 maart. Laten we kijken naar de grafieken, de huidige Bitcoin koers is op dit moment $6,730.

Weekgrafiek Bitcoin

Bitcoin koers analyse 15-4
Bron: TradingView

De weekgrafiek laat een aantal duidelijke elementen zien van de koers. De koers sprong hard omhoog sinds de bodem van $3,750, maar ondervindt sterke weerstand in het huidige gebied. Dit weerstandsgebied is gebaseerd op een horizontaal niveau en op basis van de moving averages (hierna MA’s).

Een doorbraak van de 100-Week MA zou een sterk signaal zijn voor een positieve doorgang van de markt, maar helaas is dat niet het geval. De koers wil niet sluiten boven de 100-Week MA en daarnaast laat het volume ook een daling zien, wat een teken van zwakte is.

Daarnaast heeft de koers een sterke ‘bounce’ laten zien sinds de bodem van $3,750, maar heeft helaas geen voorgaande steunniveaus teruggewonnen. Essentieel voor verdere continuatie van een opgaande markt is het herpakken van voorgaande steunniveaus. Voor de Bitcoin koers is dat het gebied van $6,900-7,300.

Het moment dat de Bitcoin koers dit gebied als steun vindt, dan zou er een verdere opwaartse doorgang naar $9,500 mogelijk zijn. Tot nu toe is dit niet het geval. Ook zou er sprake kunnen zijn van een ‘buy the rumor, sell the news’ concept in het laatste stuk van deze rally, aangezien er een halving aan zit te komen.

De halving zelf is een non-event op korte termijn, maar kan wel sterk uitpakken op lange termijn. Doordat het een non-event is op korte termijn, lijkt het mij aannemelijk dat we eerst lagere niveaus gaan testen voor steun, voordat er weer een bullmarkt los barst.

4-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin koers analyse 15-4
Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek van Bitcoin laat zien dat de koers op een kantelpunt staat. De koers laat duidelijk lagere toppen zien, wat een kenmerk is van een neergaande trend. Hiernaast is ook te zien dat het niveau van $7,200 bevestigt is als weerstand, waarna hetzelfde gebeurde met $6,960.

Hierdoor is het niveau van $6,700 als steun al meerdere malen als steun getest. Mocht dit niveau nogmaals getest worden, dan lijkt het aannemelijk dat er een verdere daling gebeurt. De niveaus die dan in de gaten moeten worden gehouden zijn $6,300-6,350 (dit is een maandelijks niveau) en $5,700-5,900 gebied.

Daggrafiek totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De daggrafiek van crypto laat veelal een duidelijker patroon zien dan de Bitcoin grafiek alleen. Sterke sprong omhoog, maar helaas is er weerstand gevonden op het $210-220 miljard niveau.

Op dit moment bevindt de totale marktkapitalisatie is op een niveau genaamd ‘make it or break it’.

Mocht de koers onder de $185 miljard vallen, dan volgt er meestal een sterke daling. Persoonlijk hou ik dan de maandelijkse en jaarlijkse niveaus van $153 en $131 miljard in de gaten.

Mocht de koers hier echter houden, dan zou het mogelijk zijn dat we nog een kleine rally krijgen voor de halving. Echter, ik verwacht niet dat we boven $210-220 miljard uit gaan komen.

Bullish scenario Bitcoin

Bitcoin prijs analyse 15-4
Bron: TradingView

Het positieve scenario voor Bitcoin betekent dat de koers het $6,600-6,700 gebied behoudt als steun. Dit zou kunnen betekenen dat de koers kopers vindt op dit niveau en er een mogelijke nieuwe rally kan ontstaan.

Een duidelijke doorbraak van de kleine neerwaartse trend brengt als koersdoelen $7,600-8,000. Dit niveau is nog niet getest voor een bevestiging van weerstand en kan mogelijk het einde van een pre-halving rally betekenen.

Bearish scenario Bitcoin

Bitcoin prijs analyse 15-4
Bron: TradingView

Het negatieve scenario ligt op dit moment meer voor de hand, aangezien de trend simpelweg naar beneden is. Voordat dit gebeurt zou er nog een stijging naar $6,800 kunnen gebeuren, maar zolang er lagere toppen neergezet worden, verwacht ik een verdere daling.

Het eerste niveau waar naar gekeken moet worden is het gebied rond $6,300-6,350. Hierna volgt $5,600-5,800.

Conclusie: stay safe en blijf waakzaam in de huidige markt. In tijden van crisis blijft cash koning, tot er een bodem is.

Tot de volgende!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN