Bitcoin miners in China zijn “voorzichtig optimistisch”

Tot nu toe is 2020 een behoorlijk onvoorspelbaar jaar, met de toenemende onzekerheid omtrent het coronavirus en de economische gevolgen hiervan.

Een schok voor het systeem

In de laatste aflevering van de Unconfirmed-podcast benadrukte Mathew, CEO van Sino Global Capital, de drastische impact die het coronavirus heeft gehad op het Chinese cryptocurrency-ecosysteem en lopende projecten, zoals de DCEP.

Hij gaf aan dat het voornamelijk de volatiliteit in de markt verhoogd heeft. Zoals wij vandaag al aangaven, heeft de volatiliteit in de crypto-markt zelfs het hoogste punt in 6 jaar bereikt. Graham zei het volgende:

“Ik denk dat het waarschijnlijk de crypto-industrie heeft beïnvloed door de marktvolatiliteit. Ik denk dat dat waarschijnlijk de belangrijkste factor was. Ik denk dat het hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar was met hoe crypto ook in andere landen werd beïnvloed, waar het een soort schok voor het systeem was om de dramatisch verhoogde volatiliteit en een zeer dramatische prijsdaling te zien.”

Chinese miners zijn “voorzichtig optimistisch”

Door deze gebeurtenissen zijn ook miners de dupe geworden, vooral omdat de meeste Bitcoin miners zich in China bevinden. Volgens Graham heeft de aanstaande Bitcoin halvering minder effect op de Chinese Bitcoin miners, in vergelijking met miners over de rest van de wereld. Hij zei het volgende:

“Chinese miners worden minder snel op dramatische wijze getroffen dan sommige internationale miners. Dit om verschillende redenen, maar zeker omdat de elektriciteitskosten in China zeer concurrerend zijn.”

Graham voegde er ook aan toe dat het sentiment onder miners in China “voorzichtig optimistisch” is, richting de halvering.

Wat verder opvalt is dat er een duidelijke daling te zien is in termen van de gemiddelde dagelijkse fees, waardoor het van cruciaal belang is dat voordelen, zoals lage stroomkosten, worden gebruikt om mining winstgevend te houden.

Bron: Coin Dance

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!