Ethereum (ETH) is nog steeds ondergewaardeerd

Ethereum (ETH) heeft al een flinke stijging doorgemaakt. Echter is de Ethereum koers nog steeds ondergewaardeerd, volgens een MVRV-ratio.

MVRV-ratio suggereert ondergewaardeerd

Het bekende on-chain onderzoeks- en analysebedrijf, Glassnode, merkte onlangs op dat de MVRV-ratio van ETH momenteel 0,8 is. Dit suggereert dat ETH momenteel ondergewaardeerd is, ondanks de recente stijging.

De MVRV-ratio wordt berekend door de marktwaarde te delen, door de gerealiseerde waarde en wordt gebruikt om de ‘reële waarde’ van een activa te onderzoeken. Dit wordt vervolgens gebruikt om te bepalen of een activa al dan niet ondergewaardeerd is.

Uit de analyse kwam naar voren dat een reële koers voor Ethereum $202 dollar zou moeten zijn. Echter staat de munt op het moment van schrijven op een koers van ~$170. Dit betekent dat de munt nog steeds ondergewaardeerd is.

Waar gaat de Ethereum koers op korte termijn heen?

Zoals we gisteren al aangaven, is er meer vertrouwen vanuit investeerders in het Ethereum platform, vanwege de langverwachte Ethereum 2.0 upgrade die voor juli 2020 gepland staat. Hierdoor blijft de middellange termijn er rooskleurig uit zien voor Ethereum.

De upgrade, die ook vaak Serenity genoemd wordt, zou gaan zorgen voor een hogere transactie doorvoer en een verbeterd beveiligingsmodel, genaamd Proof-of-Stake (PoS). Serenity is al sinds 2015 in ontwikkeling, echter kreeg het toendertijd weinig support, vanwege de grote technische expertise die nodig was om het te ontwikkelen.

CryptoMichaël

De welbekende Nederlandse crypto-analist, CryptoMichaël plaatste gisteren zijn analyse voor ETH op Twitter. Hij zei het volgende over de Ethereum koers:

“Cruciale niveaus komen er aan.

Het BTC-paar: het breken en omdraaien van 0,022-gebied zou voortzetting naar 0,025 rechtvaardigen.

Het USDT-paar: $159 breken en omdraaien zou bewegingen naar $195 rechtvaardigen.”

Rekt Capital

Volgens een bekende analist, genaamd Rekt Capital, is er een mini-paraboolstructuur op de daily chart te zien. En als deze structuur blijft bestaan, zou de Ethereum koers snel omhoog kunnen gaan. Bovendien zou een wekelijkse afsluiting boven de $150 een verdere opwaartse beweging in gang kunnen zetten.

Hij tweette het volgende:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!