Ethereum koers

Ethereum koers stijgt door meer vertrouwen in het platform, aldus experts

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals jullie waarschijnlijk wel meegekregen hebben, heeft de Ethereum koers een grote stijging doorgemaakt. Volgens experts is de reden van deze stijging, omdat er een groeiend vertrouwen is in het platform.

Ethereum (ETH) presteert de afgelopen dagen uitzonderlijk goed. De munt wist gisteren zelfs de hoogste dagelijkse winst neer te zetten sinds 13 maart. Ethereum is op het moment van schrijven $174. Dit betekent ongeveer een stijging van 22% vanaf het laagste punt van gisteren ($143).

Bron: TradingView

Verschillende experts uit de industrie vertelden CoinDesk dat de stijging waarschijnlijk komt door het groeiende vertrouwen in de upgrade naar Ethereum 2.0, die gepland staat voor juli 2020.

De upgrade, die ook vaak Serenity genoemd wordt, zou gaan zorgen voor een hogere transactie doorvoer en een verbeterd beveiligingsmodel, genaamd Proof-of-Stake (PoS). Serenity is al sinds 2015 in ontwikkeling, echter kreeg het weinig support, vanwege de grote technische expertise die nodig was om het te ontwikkelen.

Damien Brener, oprichter en CEO van een toonaangevend beveiligingsauditbureau voor Ethereum, genaamd OpenZeppelin, zei het volgende:

“Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar is Ethereum de populairste blockchain waar het grootste deel van de smart contract- en dApp-activiteit plaatsvindt.”

Hij ging verder met:

“Mensen realiseren zich dat de netwerkeffecten van Ethereum, met name op het gebied van community en composability (ETH smart contracts die met elkaar een wisselwerking hebben), sterker zijn dan dat ze dachten, wat zou kunnen leiden tot meer vertrouwen in het platform en dus tot hogere prijzen.”

Op dit moment is Ethereum het grootste netwerk op het gebied van smart contracts en dApps. Tot op heden is geen andere cryptocurrency in de buurt gekomen om de nummer 2 cryptocurrency van de troon te stoten op dit gebied.

Jehan Chu, mede-oprichter en managing partner bij de blockchain-investerings- en handelsfirma Kenetic, zei het volgende:

“Ethereum blijft de nummer 2-munt in de crypto-markt, en uit de recente prijs blijkt het lange termijn geloof van handelaren in zijn marktpositie.”

Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Afgezien van de prijs, is het echte verhaal hoe Ethereum blijft marcheren in de richting van Eth 2.0 en het oplossen van legitieme kritiek op de netwerksnelheid en schaalbaarheid. In de huidige omgeving is het overleven, en geen enkel protocol en ontwikkellaarsgemeenschap heeft op dit hoge niveau beter overleefd dan Ethereum.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. ðŸš€

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN